Αναστασιάδης: Ο Πρόεδρος δεν πρέπει να είναι διαπραγματευτής

Σκληρή κριτική στους χειρισμούς Χριστόφια

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να έχει το ρόλο του διαπραγματευτή στις συνομιλίες για το Κυπριακό, μίλησε για ιδεοληψία και χωρίς προηγούμενο αλαζονεία εκ μέρους του Προέδρου Χριστόφια, ενώ δήλωσε ότι η πανσοφία και η μονοκρατορία του ενός πρέπει να εκλείψουν μετά το Φεβρουάριο του 2013. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση του Σωματείου «Λένας» και της Τοπικής Επιτροπής ΔΗΣΥ Παλλουριώτισσας, όπου παρευρέθηκε για το κόψιμο της βασιλόπιττας, και αναφερόμενος στο Κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Green Tree, εξέφρασε την αγωνία του κόμματός του για το αποτέλεσμα των διαδικασιών και δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να έχει το ρόλο του διαπραγματευτή στις συνομιλίες που διεξάγονται για την επίλυση του Κυπριακού. 

«Μέσα από την ιδεοληψία και μια χωρίς προηγούμενο αλαζονεία, ο Πρόεδρος έχει την εντύπωση ότι από μόνος του μπορεί να χειριστεί και να φέρει σε πέρας ένα τεράστιο έργο που προηγούμενοι Πρόεδροι, είτε λεγόταν Τάσος Παπαδόπουλος, είτε Γλαύκος Κληρίδης, είτε Βασιλείου, με πλείστες όσες και περισσότερες γνώσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά νομικά θέματα, ένιωθαν την ανάγκη να έχουν συμβούλους και να συνοδεύονται από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. 

Αυτή τη φορά, συνέχισε, «φαίνεται ότι δεν χρειάζεται διότι η παντογνωσία των ηγετών του ΑΚΕΛ είναι τέτοια που καλύπτει όλο το φάσμα», προσθέτοντας πως «η μονοκρατορία και η πανσοφία του ενός πρέπει οριστικά και αμετάκλητα να τερματιστεί και να εκλείψει μετά το Φεβρουάριο του 2013».

Ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εργάζεται συλλογικά με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας και ότι δεν θα πρέπει να έχει το ρόλο του διαπραγματευτή στις συνομιλίες για το Κυπριακό. «Ο διαπραγματευτής θα πρέπει να είναι υπόλογος στον Πρόεδρο και το Συμβούλιο των Αρχηγών. Θα πρέπει να διαβουλεύεται με τους Αρχηγούς» υπέδειξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι η ενότητα θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως «κόρη οφθαλμού», διότι «μόνο μέσα από την ενότητα μπορεί να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για τη διεύρυνση του φάσματος των πολιτών που καλύπτει η παράταξη, όπως είπε, «μέσα από την πολιτική της σύνεσης, της ευθύνης και της συνέπειας» που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, των «νικηφόρων» βουλευτικών εκλογών, αλλά και των προηγούμενων ευρωεκλογών, δεν είναι παρά «η απόδειξη της επιβράβευσης της πολιτικής της μετριοπάθειας, του μέτρου και γενικότερα μιας πολιτικής που εκφράζει τον κάθε Κύπριο ορθά σκεπτόμενο πολίτη» δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"