Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 17, 2011

Oculus-Ένα θαύμα της ναυπηγικής

Εικόνα
H Schöpfer Yachts ιδρύθηκε το 2008 έχει ως έδρα τις ΗΠΑ και είναι επιχείρηση που ασχολείται αποκλειστικά με την επιδίωξη της προηγμένης αισθητικής και της τεχνολογίας στα yacht. 


H Schöpfer Yachts είναι μια νέα γενιά στις επιχειρήσεις σκαφών αναψυχής, που εξασφαλίζει στρατηγικές συνεργασίες με τις καλύτερες ναυτικές εταιρίες ναυπηγών του κόσμου αλλά και των καλύτερων ναυπηγείων .
Ένα απο τα καλύτερα δημιουργήματά της είναι και το Οculus.Απολαύστε το πραγματικά όμορφο super yacht.

Διάσημα λογότυπα στον πραγματικό κόσμο

Εικόνα
Σε πιο «ρεαλιστικές» εφαρμογές...


Τους 400.000 έφτασαν οι «αιώνιοι» φοιτητές

Εικόνα
Φοιτητές «φαντάσματα» στοιχειώνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας, από τους συνολικά 600.000 εγγεγραμμένους φοιτητές, μόνο ένας στους τρεις ζήτησε και πήρε πανεπιστημιακό σύγγραμμα...
Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που βγήκε από την ηλεκτρονική διανομή συγγραμμάτων, είναι πως το κόστος των συγγραμμάτων που επέλεξαν φοιτητές του ίδιου τμήματος, είναι πολύ υψηλό στο ένα πανεπιστήμιο και πολύ πιο χαμηλό στο άλλο. Για παράδειγμα, το «πακέτο» που επέλεξαν οι φοιτητές Ιατρικής της Αθήνας, φτάνει το χρόνο τα 1.138 ευρώ, σε αντίθεση με το «πακέτο» των φοιτητών της Πάτρας που αγγίζει τα 318 ευρώ και είναι σαφώς πιο… «οικονομικό»!
Τι άλλο προέκυψε; ότι υπάρχουν τμήματα των ΤΕΙ στα οποία παρατηρείται εγκατάλειψη των σπουδών από εξάμηνο σε εξάμηνο. Χαρακτηριστικό φαινόμενο το ΤΕΙ Φυτικής Παραγωγής και Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αφού στο πρώτο εξάμηνο υπέβαλαν αίτηση για βιβλία 60 σ…
Εικόνα
Τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Δυστυχήματα έχουν ως εξής:

Τοποθετήθηκαν 555 βραχιόλια, έγιναν 363 φιλικοί έλεγχοι αλκοτέστ. Πέραν του 71% αυτών των ελέγχων είχαν ένδειξη κάτω από το όριο, ενώ το 30% από αυτούς είχαν μηδενική ένδειξη. Μόνο το 29% αθέτησε την υπόσχεση του και κατανάλωσε αλκοόλ. Τα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα του 2011 μας αφήνουν πολύ ικανοποιημένους σημειώνεται όμως ότι ακόμα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης! 
Εκτενέστερη ανάλυση θα δοθεί και στα ΜΜΕ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Εικόνα
ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΠΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ, Η ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ! ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

12ο Παγκύπριο Συνέδριο Δυσλεξίας

12o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011
Χώρος: ΤΕΠΑΚ Λεμεσός
Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», Κτίριο Ανδρέα Θεμιστοκλέους
«Δυσλεξία: Πολιτική, θεωρία και πράξη»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
8:15 - 8:45 Εγγραφές Συνέδρων
8:45 - 9:00 Χαιρετισμοί
9:00 - 9:20 «Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και νέα αναλυτικά προγράμματα – η διαμόρφωση τους για τα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες» Γιώργος Τσιάκαλος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση
9:20 - 9:40 «Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση και Μαθησιακές Δυσκολίες: Μια καινούρια αρχή;» Δρ. Ελένη Φτιάκα, και Δρ Σιμώνη Σιμεωνίδου, Πανεπιστήμιο Κύπρου
9:40 -10:00 «Σύγχρονα Ερευνητικά Δεδομένα: Έγκαιρη Διάγνωση και Παρέμβαση» Δρ. Παναγιώτα Κενδέου, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και Δρ. Τιμόθεος Κ. Παπαδόπουλος, Πανεπιστήμιο Κύπρου
10:00 -10:20 Διάλειμμα για καφέ
10:20 -11.40 Α’ Μέρος Εργαστηρίων (ακολουθεί περιγραφή)
11:40 -12:00 Διάλειμμα για καφέ
12:00 -13:15 Β’ Μέρος Εργαστηρίων (ακολουθεί περιγραφή)
13:15 -13:45 Παρουσίαση πορισμάτ…

Αυξάνεται το διεθνές ενδιαφέρον για τα κυπριακά βυθόπεδα

Εικόνα
Περισσότεροι από 40 πετρελαϊκοί κολοσσοί  αγόρασαν αποτελέσματα σεισμικών ερευνών – Ο Κίκης Καζαμίας στο τιμόνι των διαπραγματεύσεων – Ο Σιμόν Πέρες έρχεται στη Λευκωσία. – Το Πίρι Ρέις περιδιαβάζει στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ προσελκύουν αυξημένο  ενδιαφέρον των μεγάλων γεωπολιτικών δυνάμεων, που βλέπουν την Κύπρο αναμφίβολα ως έναν πολλά υποσχόμενο ενεργειακό κόμβο στην Ευρώπη, επισημαίνει η Ελληνική Ιστοσελίδα defencenet.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η defencenet, οι πρώτες ενδείξεις από τη γεώτρηση στην "Αφροδίτη", οι οποίες ξεπερνούν κάθε προσδοκία, έχει προκαλέσει αυξημένο  ενδιαφέρον των πετρελαϊκών κολοσσών. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι περισσότερες από 40 εταιρείες έχουν ήδη επιδείξει ενδιαφέρον για την επόμενη αδειοδότηση, αγοράζοντας τα αποτελέσματα των σεισμογραφικών ερευνών, καταβάλλοντας ένα και δύο εκατομμύρια ευρώ για το κάθε κυπριακό βυθόπεδο.

Οι μεγαλύτερες ρωσικές, αμερικανικές, γαλλικές, νορβηγικές, ολλανδικές, κινέζικες και…

ΥΠΑΜ: Ανάχωμα προστασίας της Κύπρου η διεθνής υποστήριξη

Εικόνα
"Oι συνομιλίες προσκρούουν στη διχοτομική αδιαλλαξία της Toυρκίας"
Ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε ότι η διεθνής αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εκδηλώθηκε με αφορμή τις τουρκικές απειλές στο θέμα των υδρογονανθράκων, δημιουργεί ένα ανάχωμα, ένα δίχτυ ηθικής, πολιτικής και νομικής προστασίας για την Κύπρο».

Αυτές τις ημέρες, συνέχισε, παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν με αφορμή τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, σημειώνοντας ότι «η Κύπρος με πλήρη σεβασμό και προσήλωση στο διεθνές δίκαιο ασκεί τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Πρόσθεσε ότι «τα Ηνωμένα Εθνη, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Γαλλία, η Βρετανία, ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών παραγόντων της διεθνούς κοινότητας έχουν σαφώς αναγνωρίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτή η διεθνής αναγνώριση δημιουργεί ένα ανάχωμα, ένα δίχτυ ηθικής, πολιτικής και νομικής προστασίας για την Κύπρο».

Ο Υπουργός Αμυνας επεσήμανε ό…

Λιβάνιοι εμπειρογνώμονες στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα

Στο πλαίσιο της συμφωνίας οριοθέτησης της ΑΟΖ
Εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Εξωτερικών του Λιβάνου έρχονται στην Κύπρο μέσα σε αυτή την εβδομάδα, για συνομιλίες σχετικά με τη συμφωνία οριοθέτησης της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, υπογράφηκε το 2007, αλά δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή του Λιβάνου.

Το θέμα συζήτησε την περασμένη Παρασκευή στη Βηρυτό ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σταύρος Λαμπρινίδης, με τον Λιβάνιο ομόλογό του και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Σε δηλώσεις ο Σταύρος Λαμπρινίδης ανέφερε ότι στις συνομιλίες διαπιστώθηκε θετική διάθεση από την πλευρά του Λιβάνου.

Χριστόφιας: «θα δώσω τη μάχη μέχρι το τέλος της θητείας μου»

Εικόνα
Νέες βολές κατά των κομμάτων σε κομματικό φεστιβάλ στη Λεμεσό

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος αυτή την ώρα, όπου αντιμετωπίζει τις απειλές της Τουρκίας για το θέμα εκμετάλλευσης πιθανόν κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και που φαίνεται ότι υπάρχουν, αυτή την ώρα που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της οικονομίας και τις επιπτώσεις από την έκρηξη στο Μαρί, δεν είναι η συνεχής αμφισβήτηση του Προέδρου και της Κυβέρνησης, αλλά η συσπείρωση όλων, για να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα στο Κυπριακό,  είπε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε Φεστιβάλ Συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ στη Λεμεσό.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του στην ομιλία του στο 18ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ είπε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει την κοινωνική της πολιτική και διερωτήθηκε «γιατί όχι; Πρέπει να πάρουμε το ψωμί από το στόμα των συνταξιούχων και των αναξιοπαθούντων για να φανεί ότι είμαστε …

Το Τουρκικό εμπάρκο στα Κυπριακά πλοία, στη Βρετανική Βουλή

Εικόνα
Επιστολή του βουλευτή Μάθιου Όφφορντ στον Υπουργό Εξωτερικών

Ο Βρετανός βουλευτής Μάθιου ΄Οφφορντ, με επιστολή του στον Βρετανό Υπουργό Έξωτερικών, επισημαίνει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να απαγορεύει σε όλα τα κυπριακής ιδιοκτησίας πλοία καθώς και όσα πλοία φέρουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, να καταπλέουν σε λιμάνια που τελούν υπό τουρκικόν έλεγχο.

Στην επιστολή του ο Βρετανός βουλευτής, ο οποίος είναι μέλος της διακομματικής Επιτροπής της Βρετανικής βουλής για την Κύπρο, παρατηρεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει προοτπική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόσω αυτή η κατάσταση συνεχίζεται  και τονίζει την υποχρέωση της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της πρός τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας επιδιώκει να καταστεί  μέλος.

Παράλληλα, ο βρετανός βουλευτής παρατηρεί ότι το τουρκικό εμπάργκο, από οποίο επηρεάζονται περισσότερα από τρεις χιλιάδες  πλοία με κυπριακή σημαία, παρεμποδίζει και την ανάπτυξη του Ευρωπαίκού εμπορίου, κάτι πού προκαλε…

Φούσκα που έσπασε, το «δόγμα Νταβούτογλου»

Εικόνα
Δηλώσεις Μαρκουλλή: «Έπεσαν οι μάσκες και τα προσωπεία της Τουρκίας»

Αντιμέτωπη με την άρνησή της έναντι της Σύμβασης για Δίκαιο της Θάλασσας θα βρεθεί η Τουρκία στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, σημειώνοντας πως η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, πέραν του ότι αποτελεί εθιμικό δίκαιο, είναι και μέρος του Κοινοτικού Κεκτημένου στο οποίο η Τουρκία ως υποψήφια χώρα θα πρέπει να προσαρμοστεί.

Σε συνέντευξή της στον «Φιλελεύθερο της Κυριακής», η υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στις τουρκικές απειλές και τις ενέργειες που έχουν γίνει από κυπριακής πλευράς προς αντιμετώπισή τους.

Σημειώνει πως στις επαφές που είχε με ξένους ομολόγους της και άλλους αξιωματούχους γίνεται πλέον αντιληπτό ότι το περιβόητο δόγμα Νταβούτογλου «περί μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» δεν ήταν τίποτε άλλο από μια «φούσκα» που έχει ήδη σπάσει, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκία…

O Φρανσουά Ολάντ αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί

Εικόνα
Νίκησε την  Μαρτίν Ομπρί στο δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα των Γάλλων Σοσιαλιστών

ΠΑΡΙΣΙ: Ο μετριοπαθής Φρανσουά Ολάντ νίκησε τη  βετεράνο Μαρτίν Ομπρί στον δεύτερο γύρο των αμερικανικού τύπου προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα των Γάλλων Σοσιαλιστών. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την ανοιχτή ψηφοφορία της Κυριακής (χθές) επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά, δίνοντας στον Ολάντ το «ξίφος» για να κονταροχτυπηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί στις κάλπες που θα στηθούν για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας την άνοιξη του 2012.

Μικρό δείγμα της ψηφοφορίας δίνει στον Φρανσουά Ολάντ ποσοστό 57% έναντι 42% της Ομπρί.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν σε αυτή τη φάση στον Φρανσουά Ολάντ τη νίκη απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές. Ανάλογη δυναμική είχε και η Μαρτίν Ομπρί, «αρχιτέκτονας» του 35ώρου εργασίας στη Γαλλία που ανήκει στην παραδοσιακή γραμμή των Σοσιαλιστών.

Οι αμερικανικού τύπου προκριματικές εκλογές για το χρίσμα συνιστούν «επίσημη…

Πέρασε δίπλα από τη Γη και εξαφανίστηκε στο άπειρο

Εικόνα
Ο «καταστροφέας» Κομήτης Elenin – Του αποδόθηκε και η καταστροφή της Φουκουσίμα.

Ο «περίφημος» κομήτης Elenin –ή ότι έχει απομείνει από αυτόν- η ανακάλυψη του οποίου πυροδότησε αμέτρητα σενάρια καταστροφής, πέρασε χθες βράδυ στην πλησιέστερη απόσταση από τον πλανήτης μας πριν χαθεί οριστικά στο βαθύ διάστημα.

Στις 21:51 (δική μας ώρα)   ο C/2010 X1 όπως είναι η επιστημονική του ονομασία  βρέθηκε  σε απόσταση 0,232 αστρονομικών μονάδων AU (η απόσταση που χωρίζει τη Γη από τον Ήλιο δηλαδή κάπου 34.7 εκατ. χιλιόμετρα. Ο C/2010 X1 ανακαλύφθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2010 από τον Ρώσο ερασιτέχνη αστρονόμο Leonid Elenin και από τότε μέχρι και πριν από κάποιες εβδομάδες όταν διαπιστώθηκε πως ο Elenin ουσιαστικά άρχισε να εξαχνώνεται από την ηλιακή θερμότητα.  ήταν το ταυτόσημο της καταστροφής και της εσχατολογίας.

Ως σημαντικότερη αιτία θεωρείται πως ο κομήτης αυτός ανακαλύφθηκε πρόσφατα και οι υποθέσεις για το πραγματικό μέγεθός του συνεχίζονταν για πολύ καιρό. Μια άλλη αιτία είναι ο συσχετ…

Βία & δολοφονίες γυναικών στην Τουρκία, κατά συρροή!

Εικόνα
Αυτή είναι η χώρα που επιδιώκει ένταξη στην ΕΕ

Διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος η Διάσκεψη Κορυφής Γυναικών Αττάλειας, με κεντρικό θέμα τη βία που υφίσταται ο γυναικείος πληθυσμός στην Τουρκία. Μετά το πέρας της Διάσκεψης εκδόθηκε ανακοίνωση που περιείχε ανατριχιαστικά ποσοστά και την οποία ανέγνωσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζεϊνέπ Οράλ, τονίζοντας πως η βία σε βάρος των γυναικών αποτελεί βαριά παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος, διάκριση και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

 Απόσπασμα της ανακοίνωσης, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ραντικάλ":

"Μία στις τρεις γυναίκες στην Τουρκία υπόκειται σε βία. Το ποσοστό των γυναικών που υπόκεινται σε σωματική βία φτάνει το 34%. Με βάση τα στοιχεία του παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Τουρκία στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων βρίσκεται στην 126η θέση ανάμεσα σε 134 χώρες. Κατά τα τελευταία 7 χρόνια οι δολοφονίες γυναικών αυξήθηκαν κατά 1400%, κατά τους τελευταίους 6 μήνες υπήρξαν περιστατικά βίας σε 26.000 οικογένειες, και μέ…