Χριστόφιας: «θα δώσω τη μάχη μέχρι το τέλος της θητείας μου»

Νέες βολές κατά των κομμάτων σε κομματικό φεστιβάλ στη Λεμεσό

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος αυτή την ώρα, όπου αντιμετωπίζει τις απειλές της Τουρκίας για το θέμα εκμετάλλευσης πιθανόν κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και που φαίνεται ότι υπάρχουν, αυτή την ώρα που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της οικονομίας και τις επιπτώσεις από την έκρηξη στο Μαρί, δεν είναι η συνεχής αμφισβήτηση του Προέδρου και της Κυβέρνησης, αλλά η συσπείρωση όλων, για να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα στο Κυπριακό,  είπε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε Φεστιβάλ Συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ στη Λεμεσό.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του στην ομιλία του στο 18ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ είπε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει την κοινωνική της πολιτική και διερωτήθηκε «γιατί όχι; Πρέπει να πάρουμε το ψωμί από το στόμα των συνταξιούχων και των αναξιοπαθούντων για να φανεί ότι είμαστε καλοί και νεοφιλελεύθεροι;» είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και υπογράμμισε ότι αυτό «δεν θα το κάνουμε. Είναι προτιμότερο να γίνεται μια ανακατανομή, χωρίς να μειώνουμε το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων. Αυτή είναι η πολιτική μας και αυτήν θα συνεχίσουμε», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε οικονομικά προβλήματα διαθρωτικής και άλλης φύσης. Βέβαια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία να μη μας πουν ότι τα δημιούργησε και αυτά η Κυβέρνηση Χριστόφια. Είναι το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα το οποίο διέρχεται σοβαρότατη συστημική κρίση».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να υπάρξει «με την εφαρμογή πολιτικών οι οποίες γονατίζουν τους εργαζόμενους γενικότερα και τους απλούς ανθρώπους και την ίδια ώρα να μιλάνε στην ΕΕ για κοινωνική συνοχή. Η κοινωνική συνοχή», πρόσθεσε, «εξασφαλίζεται και διασφαλίζεται μέσα από το σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Δέχομαι ότι εκεί που υπάρχουν προνόμια και υπερπρονόμια πρέπει να συζητηθούν, να μελετηθούν και να ληφθούν και μέτρα και όπου υπάρχουν υπερπρονόμια να μειωθούν και να τερματιστούν. Αλλά την ίδια ώρα πρέπει να είμαστε δίκαιοι».

«Βλέπετε ότι αγωνιούμε γιατί θέλουμε να στηρίξουμε τις τράπεζες. Να στηρίξουμε τις τράπεζες, όμως, τον απλό άνθρωπο τι θα τον κάνουμε; Να τον αφήσουμε έρμαιο της εκμετάλλευσης και της υπερεκμετάλλευσης; Πρέπει λοιπόν ισοζυγισμένα να δούμε και τον απλό άνθρωπο, να δούμε τους συνταξιούχους και σάς εγγυώμαι ότι θα δούμε και στη συνέχεια τους συνταξιούχους και θα σάς δώσω και την απάντηση που θέλετε να πάρετε. Θα δώσω τη μάχη μέχρι το τέλος της θητείας μας».

Κατά την αναχώρηση του από το Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος κλήθηκε να επιβεβαιώσει κατά πόσο η Κύπρος θα λάβει το δάνειο από τη Ρωσία, απαντώντας πως ''ασφαλώς θα το πάρει''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"