Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 21, 2014

Θα συμμετάσχει στη 'Γενεύη 2'

Εικόνα
Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, που εκπροσωπεί την αντιπολίτευση της Συρίας, επιβεβαίωσε ότι θα λάβει μέρος στις διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες της 22ας Ιανουαρίου, μετά από την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών το βράδυ της Δευτέρας για την απόσυρση της πρόσκλησης προς το Ιράν να παρακολουθήσει τις συνομιλίες.

Στα συρτάρια της Βουλής τα στοιχεία

Εικόνα
Είτε θέλουν και δεν μπορούν, είτε μπορούν και δεν θέλουν οι βουλευτές να συμβάλουν στην έρευνα για τις εκροές καταθέσεων, δη από 73 φυσικά πρόσωπα που σήκωσαν πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ προ του Eurogroup του περασμένου Μαρτίου. Παρά το αλαλούμ δηλώσεων και επιστολών εάν τα θέλει ή όχι η επιτροπή Θεσμών, η Κεντρική Τράπεζα κατέθεσε τελικά σε ηλεκτρονική μορφή ταυτοποιημένα στοιχεία νομικών και φυσικών προσώπων που προέβησαν σε εκταμίευση μεγάλων ποσών πριν από το κούρεμα από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή. Ωστόσο παραμένουν αναξιοποίητα, παρά το γεγονός ότι το ΤΕΠ για να κάνει την έρευνά του χρειάζεται αριθμούς ταυτότητας για τα φυσικά πρόσωπα. Αναφορικά με τις εταιρείες, το ΤΕΠ, έχοντας ολοκληρώσει το 80% της έρευνας, δεν φαίνεται να εντοπίζει πρόβλημα.

85 ζάμπλουτοι έχουν όσα η μισή ανθρωπότητα

Εικόνα
Οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν συγκεντρώσει τον ίδιο πλούτο με αυτόν που μοιράζονται τα 3,5 δισεκατομμύρια των φτωχότερων κατοίκων του πλανήτη, δηλαδή περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης. Αυτό τονίζει νέα έρευνα της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Oxfam, ενόψει του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα. Στην ατζέντα του φόρουμ θα περιλαμβάνεται η ανισότητα στα εισοδήματα, μαζί με τη βελτίωση των επιπέδων υγείας διεθνώς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Οι έξι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία

Εικόνα
Αν και είμαστε μόνο στα μέσα Ιανουαρίου, το 2014 ίσως αποδειχθεί η καλύτερη χρονιά από το 2008, το έτος που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, επισημαίνει ο επικεφαλής της Pimco, Μοχάμεντ Ελ-Εριάν. Η ανάπτυξη επιταχύνεται καθώς οι προηγμένες χώρες ανακάμπτουν,οι αναδυόμενες αγορές σταθεροποιούνται και τα ποσοστά ανεργίας έχουν πτωτική τάση ενώ η ενισχυμένη εποπτεία και οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν μειώσει τους κινδύνους μιας νέας οικονομικής κρίσης, όπως επισημαίνει ο Ελ-Εριάν.

«Η οικονομία της Κύπρου εξέπληξε θετικά το 2013»

Εικόνα
Η οικονομία της Κύπρου εξέπληξε θετικά το 2013, αφού η ύφεση ήταν μικρότερη της αρχικά αναμενόμενης. Παρ' όλα αυτά, το 2014 και 2015, η Κύπρος συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και κινδύνους, επισημαίνεται σε ανάλυση του οικονομικού συμβούλου του Ομίλου της Eurobank καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη.

Πιθανή συνεργασία συζήτησαν Νεοφύτου-Συλλούρης

Εικόνα
Την πιθανή συνεργασία ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ στις ευρωεκλογές συζήτησαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, οι ηγεσίες των δύο κομμάτων με επικεφαλής τους Προέδρους Αβέρωφ Νεοφύτου και Δημήτρη Συλλούρη.

Σοβαρός τραυματισμός 54χρονου σε δυστύχημα

Εικόνα
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 54χρονος από τη Δερύνεια, ο οποίος τραυματίστηκε όταν ενώ οδηγούσε το μοτοποδήλατό του έχασε τον έλεγχο και έπεσε στο έδαφος.

"Κρίσιμος παράγοντας για λύση είναι η Τουρκία"

Εικόνα
«Υπάρχει μομέντουμ για το Κυπριακό εάν υπάρχει μομέντουμ στην Τουρκία», επισήμανε o Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ στους ευρωβουλευτές, έκανε αναφορά στο Κυπριακό, όπου διερωτήθηκε: «υπάρχει μομέντουμ στο Κυπριακό; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «ναι υπάρχει εάν υπάρχει μομέντουμ στην Τουρκία».