Πιθανή συνεργασία συζήτησαν Νεοφύτου-Συλλούρης


Την πιθανή συνεργασία ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ στις ευρωεκλογές συζήτησαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, οι ηγεσίες των δύο κομμάτων με επικεφαλής τους Προέδρους Αβέρωφ Νεοφύτου και Δημήτρη Συλλούρη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου είπε πως "μετά από μια γραπτή επιστολή του φίλου Δημήτρη Συλλούρη εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ για συνάντηση με το ΔΗΣΥ για συζήτηση και των θεμάτων που αφορούν τις ευρωεκλογές αλλά και γενικότερων ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο, το Κυπριακό και την οικονομία, αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συναντηθήκαμε σήμερα στα γραφεία του ΔΗΣΥ".
Σημείωσε ότι "η συνάντηση δεν είναι ακόμα μια συνάντηση με ένα άλλο κόμμα. Γνωρίζετε τις κοινές καταβολές παρά τις κάποιες διαφορετικές απόψεις. Θεωρώ", συνέχισε, "πως τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του ΕΥΡΩΚΟ ανήκουν στην ευρύτερη ομάδα της Κεντροδεξιάς και χρειάζεται, ανεξάρτητα του θέματος των ευρωεκλογών, να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια γα το καλό του τόπου".
Δεν παραγράφουμε, πρόσθεσε, τη στήριξη του ΕΥΡΩΚΟ στην εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη αλλά και τη στήριξη που η Κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο τυγχάνει από το ΕΥΡΩΚΟ.
Ο κ. Συλλούρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και την ηγεσία που τους δέχθηκε.
"Δεν μπορούμε να κρύβουμε αρκετές από τις διαφορές και τις διαφωνίες που έχουμε αλλά και πάρα πολλές συγκλίσεις. Ιδιαίτερα κοινή έγνοια σήμερα να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας μας", σημείωσε.
Θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα στη συνέχεια, οικονομία, Κυπριακό, θεσμοί και άλλα, είπε, «αλλά στο τραπέζι εμείς θέσαμε και το θέμα της πιθανής συνεργασίας στις ευρωεκλογές».
Αυτό το θέμα, είπε, πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί και να καταλήξουμε τις επόμενες λίγες μέρες είτε έτσι είτε αλλιώς.
Ο κ. Νεοφύτου υπενθύμισε στον κ. Συλλούρη ότι "σε αυτό το γραφείο μέχρι και το 2004 ήμασταν όπως και τώρα", με τον κ. Συλλούρη να απαντά ότι "έχει δέκα χρόνια να μπω σε αυτή την αίθουσα και να κάτσω σε αυτή την ίδια καρέκλα που κάθομαι τώρα".
"Θεωρώ λέγοντας αυτά με όλο το σεβασμό στα όργανα του ΕΥΡΩΚΟ και απόλυτο σεβασμό στα όργανα του ΔΗΣΥ, είναι περίοδοι που αντί να ψάχνουμε για τις διαφορές να επιδιώκουμε τις συγκλίσεις για το καλό του τόπου έτσι θα είμαστε πιο χρήσιμοι στην κοινωνία", συμπλήρωσε ο κ. Νεοφύτου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"