Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 24, 2013

Μέρκελ: Δεν αλλάζει η πολιτική μας στην Ευρώπη – Διαβουλεύσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες για «ισχυρή κυβέρνηση».- Τι λένε τα κυπριακά κόμματα.-

Εικόνα
Ως ισχυρό μήνυμα προς την ΕΕ για να παραμείνει στη πορεία των μεταρρυθμίσεων και να γίνει πιο ανταγωνιστική ερμηνεύει η απόλυτη νικήτρια Άνγκελα Μέρκελ το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών. «Δεν χρειάζεται αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη» τονίζει μάλιστα μην αφήνοντας κανένα περιθώριο παρερμηνείας και ελπίδας για ουσιαστική στροφή από τις πολιτικές σκληρής λιτότητας.

Μειωμένα κατά 12,2 εκ. ευρώ στα έσοδα από τον τουρισμό το Μάιο.-

Εικόνα
Μείωση 5,7% ή 12,2 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν το Μάιο του 2013 τα έσοδα από τον τουρισμό, σε σύγκριση με το Μάιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία. Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών τα έσοδα από τον τουρισμό το Μάιο του 2013 ανήλθαν σε 202,1 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με 214,3 εκ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Οι αφίξεις τουριστών το Μάιο του 2013 είχαν παρουσιάσει οριακή μείωση 0,2%. Τον προηγούμενο μήνα, Απρίλιο 2013, τα έσοδα από τον τουρισμό είχαν μειωθεί κατά 3,7%, με τις αφίξεις τουριστών να καταγράφουν μεγάλη μείωση 14,3%, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2012.

Στίβεν Χόκινγκ: «Η τεχνολογία θα μας χαρίσει αιώνια ζωή» - Αν ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνδεθεί με υπολογιστή.-

Εικόνα
ΛΟΝΔΙΝΟ: Η δυνατότητα κάποιου είδους αιώνιας ζωής είναι πιθανή, σύμφωνα με τον φυσικό Στίβεν Χόκινγκ, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ο 71χρονος επιφανής επιστήμονας, μιλώντας στην πρεμιέρα μιας ταινίας με θέμα τη ζωή του, τόνισε πως αν ο εγκέφαλος λειτουργήσει εκτός του ανθρώπινου σώματος, τότε είναι πιθανή η αιώνια ζωή.

Ο Κώστας Κληρίδης προετοιμάζεται για Δημητριάδη και Χριστόφια.-

Εικόνα
Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, αποκάλυψε ότι προετοιμάζεται για το θέμα διοικητή και αναμένει οδηγίες από τον Πρόεδρο. Υπό μελέτη και ο φάκελος Χριστόφια και μελετά συμπεράσματα της ερευνητικές επιτροπής για Οικονομία.

Εκτός στόχων του Μνημονίου οι εισπράξεις για ακίνητη περιουσία.- Πρόβλημα με την Τρόϊκα.-

Εικόνα
«Η ασφάλεια και η βεβαιότητα της φορολογίας μέσω της νομοθεσίας για την ακίνητη ιδιοκτησία είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη», δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων. Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών της Βουλής, ο Γιώργος Πούφος είπε ότι λόγω της αβεβαιότητας και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας για τροποποιήσεις, ο περισσότερος κόσμος δεν σπεύδει να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί, με αποτέλεσμα οι μέχρι σήμερα εισπράξεις του ΤΕΠ να είναι πολύ χαμηλές. Από τα 140 εκ που είναι η δέσμευση μας έναντι της τρόικας, εισπράχθηκαν μόνο τα 14 με 15 εκ.

Προβλήματα στην καταβολή του ταμείου προνοίας στους τραπεζοϋπαλλήλους που αφυπηρέτησαν.- Η Κεντρική Τράπεζα έχει δεσμευμένα τα χρήματα.-

Εικόνα
Νομικά κωλύματα στην καταβολή του ταμείου προνοίας στους τραπεζοϋπαλλήλους που αφυπηρέτησαν Προβλήματα και νομικά κωλύματα προκύπτουν λόγω της διάλυσης του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καταβολή του ποσού που δικαιούνται, σε όσους έχουν αποχωρήσει με το σχέδιο εθελοντικής πρόωρης αφυπηρέτησης.

Πράσινο φως από τον Ρ. Ερωτοκρίτου για μείωση των επιτοκίων.-

Εικόνα
Η Βουλή έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει τη νομοθεσία, που αφορά την ελευθεροποίηση των τραπεζικών εργασιών και τα χρεωστικά επιτόκια, δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκος Ερωτοκρίτου.