Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 22, 2013

Σαν σήμερα. . .22 Απριλίου

Εικόνα
Γεγονότα 1897:  Η Μάχη των Φαρσάλων. Οι ελληνικές δυνάμεις υπό τον Ταξίαρχο Σμολένσκη, παρά τις σφοδρές τουρκικές επιθέσεις, διατηρούν τις θέσεις τους. ( Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897 ) 1912:  Η  Πράβδα , το επίσημο όργανο του ΚΚΣΕ, αρχίζει να εκδίδεται στην Αγία Πετρούπολη.

*Ζώδια 22/4

ΚΡΙΟΣ Αλλάζει τελείως το τοπίο στη ζωή σας. Από την μεγάλη παρόρμηση και τη διάθεση ξεκαθαρισμάτων τώρα θα γίνετε πιο γειωμένοι και ελαφρώς νωχελικοί. Πολλές πρακτικές υποθέσεις θα σας απασχολήσουν και ο στόχος σας θα είναι να τις λύσετε όσο μπορείτε πιο λογικά. Το οικονομικό θα είναι πολύ σημαντικό για σας γιατί θα δείτε και ρεαλιστικά κάποια προβλήματα τα οποία ή δεν βλέπατε ή δεν θέλατε τα δείτε. Θέματα διατροφής και αλλαγής των κακών συνηθειών μπορεί να σας απασχολήσουν γιατί θα χρειαστεί από σήμερα και μετά να προσέξετε τα κιλά σας.

Κούρεμα καταθέσεων μέχρι 45% στην Κύπρου

Εικόνα
Λευκωσία:  Οριστικοποιήθηκαν ψες με διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας οι εξαιρέσεις από το κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου. Διασφαλίζονται πλήρως οι καταθέσεις της Κυβέρνησης, των Δήμων και της υπηρεσίας  JCC. Υπουργείο και Κεντρική συναποφάσισαν τη μείωση του εύρους των εξαιρέσεων από το κούρεμα, έτσι ώστε η τελική απομείωση των καταθέσεων να περιοριστεί μεταξύ του 40 και 45%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμφωνηθέντα έτυχαν της έγκρισης και της Τρόικας.

Μοντέλο του μέλλοντος η Κύπρος…

Εικόνα
Λευκωσία:  Ο τρόπος που διασώθηκαν οι τράπεζες της Κύπρου θα αποτελέσει το μοντέλο του μέλλοντος για ανάλογες περιπτώσεις, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου τα μέτρα εξυγίανσης

Εικόνα
Λευκωσία:  Τη στήριξή του στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επανεκκίνηση της οικονομίας εξέφρασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο για τα μέτρα που έλαβαν και που θα λάβουν, τα οποία αποδεικνύουν όπως είπε ο Μακαριότατος ότι «τους απασχολεί το θέμα».

Βόμβες με σφραγίδα πρώην αστυνομικού

Εικόνα
Λευκωσία:  Να την κάνει λαχείο εμπορευόμενος τον θάνατο φαίνεται ότι είχε βάλει σκοπό του, ο 57χρονος πρώην αστυνομικός με τον οποίο ασχολείται από το απόγευμα της Παρασκευής ομάδα πρώην συναδέλφων του.

Θηλειά της ΙΑΤΑ σε ταξιδιωτικά γραφεία

Εικόνα
Λευκωσία:  Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία ταξιδιωτικών γραφείων δημιούργησε η ΙΑΤΑ (Διεθνής Σύνδεσμος Αερομεταφορών) η οποία διεκπεραιώνει, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά ζητήματα μεταξύ ταξιδιωτικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών για τα εισιτήρια. Αμέσως μετά το κλείσιμο των κυπριακών τραπεζών, η ΙΑΤΑ τροποποίησε τους όρους των εγγυήσεων που έχουν σε αυτή τα ταξιδιωτικά γραφεία, ιδιαίτερα τα μεγάλα.