Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 8, 2013

Λαντζέρη στα παλάτια της αναζητά η βασίλισσα Ελισάβετ Β'

Εικόνα
Λονδίνο:  Αγγελία βάζει η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β', αναζητώντας υπάλληλο που θα είναι διατεθειμένος να ταξιδεύει τρεις μήνες τον χρόνο στα παλάτια της, προκειμένου να πλένει τα πιάτα.

Πύθωνας στην Αυστραλία κουλουριάστηκε γύρω από 2χρονο κοριτσάκι... για να ζεσταθεί

Εικόνα
Σίδνεϊ:  Σοκ έπαθε μία γυναίκα στην Αυστραλία, όταν βρήκε έναν πύθωνα μήκους δύο περίπου μέτρων μέσα στο κρεβάτι της δίχρονης κόρης της. Η γυναίκα απομάκρυνε το φίδι, αλλά δεν δέχθηκε να θανατωθεί ή να απομακρυνθεί από τη φάρμα της. Όσο για τον λόγο που το ερπετό χώθηκε μέσα στο κρεβάτι της μικρής; Ειδικός δηλώνει ότι ήθελε απλά να ζεσταθεί.

Ληστής συνελήφθη όταν επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος... για ένα μπέργκερ

Εικόνα
Ντιτρόιτ:  Ένας άνδρας που λήστεψε ένα κατάστημα αλυσίδας φαστ φουντ στο Ντιτρόιτ, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος μήνες μετά την ληστεία, για ένα μπέργκερ. Οι υπάλληλοι τον αναγνώρισαν και ειδοποίησαν τις Αρχές που τον συνέλαβαν.

Πεθαίνοντας στους δρόμους της Αθήνας! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΣΟΚ )

Εικόνα
Είναι ένα κρύο χειμωνιάτικο απόγευμα και η Maria* διορθώνει το μακιγιάζ της μπροστά από μια λαμπερή βιτρίνα στο κέντρο της Αθήνας. Η Maria είναι μια περιστασιακή ιερόδουλη, μόλις 27 ετών, αλλά η χρήση ναρκωτικών και η σκληρή ζωή στους δρόμους την έχουν γεράσει και την κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερη. Τα δύο μπροστινά της δόντια λείπουν και το άλλοτε λαμπερό της δέρμα έχει καταστραφεί από το «σίσα», ναρκωτικό από κρυσταλλική μεταμφεθαμίνη και άλλα χημικά το οποίο πωλείται πάμφθηνα τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα. Με κόστος μόλις δύο – τρία ευρώ η δόση το «σίσα» είναι η πιο δημοφιλής εναλλακτική λύση στην ηρωίνη.

Τσουχτερό κρύο σε ολόκληρη την Κύπρο (ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ )

Εικόνα
Τις ψυχρότερες μέρες από την αρχή του χειμώνα διανύει αυτές τις μέρες η Κύπρος με τα χιόνια να φτάνουν και στα ημιορεινά, χωρίς να αποκλείεται να σημειωθεί αύριο Τετάρτη ελαφρά χιονόπτωση ακόμη και στη Λευκωσία. Όπως δήλωσε  ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Κλεάνθης Νικολαΐδης την ευρύτερη περιοχή της Κύπρου και της ΝΑ Μεσογείου επηρέασε ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων το οποίο έδωσε βροχές και καταιγίδες. Αυτό το σύστημα τώρα έχει κινηθεί βορειανατολικά και την Κύπρο επηρεάζει το ψυχρό μέρος του συστήματος, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πέσει οι θερμοκρασίες, δεν σημειώνονται καταιγίδες γιατί τα νέφη δεν έχουν κατακόρυφη ανάπτυξη, αλλά σημειώνονται ελαφρές βροχές και χιονόπτωση πάνω από τις 3500 -4000 πόδια.

Η κρίση ζει, η τηλεόραση πεθαίνει

Εικόνα
Η οικονομική κρίση που οδηγεί τηλεοπτικά κανάλια σε λουκέτο δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά αλλά και ανησυχία για το μέλλον τόσο της ψηφιακής τηλεόρασης με τη σημερινή της μορφή (που προσφέρεται από δύο πλατφόρμες) όσο και για τα ίδια τα κανάλια. Τα ιδιωτικά κανάλια προωθούν στους τρεις βασικούς υποψηφίους για την Κυπριακή Δημοκρατία υπόμνημα στο οποίο αναφέρουν τους προβληματισμούς της τους για το μέλλον της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το υπόμνημα κυκλοφορεί με θέμα: «Η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος επιβάλλει την επιβίωση και λειτουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών».

Ευρώπη: Μείωση 3% στις πωλήσεις βιβλίων το 2011

Εικόνα
Οι πωλήσεις βιβλίων ευρωπαϊκών εκδοτικών οίκων μειώθηκαν κατά 3% το 2011, φτάνοντας τα 22,8 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 23,5 δις ευρώ το 2010, σύμφωνα με μια έρευνα της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Εκδοτών (FEE).  Η σημαντικότερη αγορά, όσον αφορά τον τζίρο, παραμένει η Γερμανία και ακολουθούν η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Ωστόσο, η Βρετανία διαθέτει τον πιο πλούσιο κατάλογο έργων και σε αυτήν τη χώρα εκδόθηκαν πέρσι τα περισσότερα καινούρια βιβλία.

'Ολα τα Ζώδια 8/1

ΚΡΙΟΣ   «Βόλτες» Νωρίς το πρωί ίσως ασχοληθείτε ή ερευνήσετε οικονομικά ζητήματα όμως στη συνέχεια το ενδιαφέρον σας θα στραφεί στις επαφές σας με τους άλλους. Μετακινήσεις, τηλεφωνήματα, μηνύματα και ανταλλαγή πληροφοριών θα είναι στην ημερήσια διάταξη ενώ θα έχετε την τάση να πάρετε πρωτοβουλίες για ζητήματα που αφορούν ή σας συνδέουν με φίλους και δραστηριότητες της παρέας. Οι γεννημένοι του 1984 θα κάνετε κάποιες συζητήσεις για επαγγελματικά ζητήματα.

Σαν σήμερα. . . 8 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1297:  Στο Μονακό, ο Φραντζεσίνο Γκριμάλντι, μεταμφιεσμένος σε μοναχό, τρυπώνει σ' ένα οχυρό ελεγχόμενο από τους Γενοβέζους, αφήνει μέσα τούς στρατιώτες του και ιδρύει τη δυναστεία των Γκριμάλντι, που κυβερνά ως σήμερα το Πριγκιπάτο. 1912:  Ιδρύεται στη Νότιο Αφρική το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο, που έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο στην ανατροπή του απαρτχάιντ.

Ελληνική ΑΟΖ – Απειλούν με πόλεμο οι Τούρκοι

Εικόνα
Νταβούτογλου: «Η Τουρκία θα απαντήσει κατάλληλα αν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ».- Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, σε δηλώσεις του στο τουρκικό κανάλι TRT για το θέμα της ΑΟΖ είπε ότι "Πρέπει να αποφεύγονται οι μονόπλευρες κινήσεις που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να απαντήσει η Τουρκία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τη στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χώρων έχουν κερδίσει ώθηση, είναι πολύ σημαντικό τα επόμενα να γίνονται σε συνεργασία.

Τα βρίσκουν Κυπριακές Αερογραμμές και Συντεχνίες

Εικόνα
Κλίμα συναίνεσης στην πρώτη συνάντηση για διάσωση της εταιρείας.-    Λύση στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών (KA) μέσω εντατικών διαβουλεύσεων θα αναζητήσουν κατά την επόμενη μία εβδομάδα με δέκα ημέρες η ηγεσία της εταιρείας με τις συντεχνίες των εργαζομένων. Διοίκηση και συντεχνίες είχαν χθες μια πρώτη συζήτηση για τα εργασιακά ζητήματα, στη βάση του σχεδίου αναδιοργάνωσης που έχουν εκπονήσει Air France και KLM.

Άρχισε ο έλεγχος ταξιδιωτών για οφειλές στο δημόσιο

Πιάστηκαν δεκαέξη την πρώτη ημέρα.- Άρχισαν οι εισπράξεις.- Άρχισε από χθες το πρωί στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ο έλεγχος των αναχωρούντων επιβατών για οφειλές ενταλμάτων προστίμου και, όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Διοίκησης του Αρχηγείου Αστυνομίας Δημήτρης Πιτσιλλίδης, ήδη εισπράχθηκαν οφειλόμενα ποσά, ενώ ταυτόχρονα παρατηρήθηκε αυξημένο ενδιαφέρον πολιτών που ενδιαφέρονται να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους.   Ο κ. Πιτσιλλίδης ανέφερε ότι παρόμοιο μέτρο είναι σε εφαρμογή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, προσθέτοντας ότι υπάρχουν θετικά αποτελέσματα και, αφού αξιολογηθούν και τα δύο μέτρα, θα γίνει βελτίωσή τους.

Απόφαση για παραμονή ή όχι των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μετά την Πίμκο

Εικόνα
Ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα στο θέμα της παραμονής ή όχι των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, δήλωσε πηγή της Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή, "εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, και στο τέλος θα ληφθούν αποφάσεις που θα είναι προς το συμφέρον του τραπεζικού συστήματος, συνολικά".

Έλυσαν τις νομικές διαφορές τους BlackRock και Pimco

Εικόνα
Υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας ΚΤ και BlackRock.-   Υπογράφηκε το βράδυ της Δευτέρας η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) και BlackRock σε σχέση με το βοηθητικό ρόλο που θα διαδραματίσει η αμερικανική εταιρεία προς την Κεντρική Τράπεζα στην ανάλυση της μεθοδολογίας της PIMCO.

Συνάντηση του Διοικητή της ΚΤ με πρεσβευτές χωρών της Ευρωζώνης

Εικόνα
Στόχος η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας.- Την παρούσα κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, τις ενέργειες για αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, συζήτησε τη Δευτέρα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης με τους Πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωζώνης.   Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΤ, "η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα" και "διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα". Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Διοικητή ήταν να πείσει, αφενός τους δανειστές για τη σωστή διαχείριση που θα τύχουν τα κεφάλαια που θα προκύψουν από το μνημόνιο και αφετέρου, να διαβεβαιώσει τους ξένους επενδυτές και καταθέτες ότι τα χρήματα τους είναι ασφαλή καθώς η Κύπρος αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα», για τέταρτη συνεχή χρονιά

Εικόνα
Iστορικό «καρέ» από τον αστέρα της Μπαρτσελόνα.-   Στα χέρια του... συνήθους ύποπτου, Λιονέλ Μέσι κατέληξε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η «Χρυσή Μπάλα».   Ο Αργεντινός αστέρας της Μπαρτσελόνα, που σημείωσε 91 γκολ μέσα στο 2012, σπάζοντας το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο, γράφοντας έτσι για ακόμη μία φορά ιστορία.

Μη ρεαλιστική η πρωτοβουλία Άσσαντ, δηλώνει η Ουάσιγκτον

Εικόνα
Να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου ζητεί ο Αιγύπτιος Πρόεδρος.-  Η πολιτική λύση τους όρους της οποίας διατύπωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ώστε αυτή η χώρα να ξεπεράσει την εμφυλιοπολεμική κατάσταση που διέρχεται, "είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα", τόνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας επιπλέον από τον Ασαντ "να παραιτηθεί, αμέσως".

Στο Βερολίνο ο Σαμαράς για προσέλκυση επενδύσεων

Εικόνα
Σήμερα συναντάται με την Αγκελα Μέρκελ.- ΑΘΗΝΑ: Στο Βερολίνο βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του εκδοτικού ομίλου «Die Welt». Θα είναι μάλιστα ο βασικός ομιλητής μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου θα έχει την τρίτη του συνάντηση το τελευταίο εξάμηνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ.