Απόφαση για παραμονή ή όχι των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μετά την Πίμκο


Ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα στο θέμα της παραμονής ή όχι των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, δήλωσε πηγή της Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή, "εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, και στο τέλος θα ληφθούν αποφάσεις που θα είναι προς το συμφέρον του τραπεζικού συστήματος, συνολικά".
Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε ότι "δεν έχει ληφθεί καταρχήν απόφαση" αποχώρησης των κυπριακών τραπεζών από την Ελλάδα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι τράπεζες θα πρέπει να υποβάλουν στην Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) σχέδια αναδιάρθρωσης, μετά τα αποτελέσματα της Pimco, για να εξηγήσουν πώς θα ανακάμψουν.
 
Στο τέλος της ημέρας, όπως επισήμανε, οι τράπεζες "θα πρέπει να προβληματιστούν και στρατηγικά για τα επόμενα χρόνια, ποια είναι η προοπτική της παρουσίας τους στην Ελλάδα και σε ποιο μέγεθος θα είναι αυτή η παρουσία τους, δεδομένων των συνθηκών στην ελληνική αγορά".
 
Η ίδια πηγή είπε στο ΚΥΠΕ ότι το σίγουρο είναι ότι οι τρεις κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα πρέπει να νοικοκυρέψουν την παρουσία τους εκεί, να περιορίσουν τις δαπάνες και τα περιττά έξοδα.
 
Άρα αυτός ο προβληματισμός πρέπει να γίνεται και να ληφθούν και αποφάσεις, με δεδομένο ότι θα υποβάλουν σχέδια αναδιάρθρωσης, σημείωσε.
 
"Οπότε δεν μπορούν να αγνοούν την παρουσία τους στην Ελλάδα", καθώς "θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις", κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"