Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 11, 2013

Γερμανοί «εκσφενδονίζουν» τα παλιά χριστουγεννιάτικα δέντρα σε πρωτότυπο διαγωνισμό

Εικόνα
Βερολίνο:  Έναν πρωτότυπο τρόπο για να ξεφορτωθούν τα παλιά χριστουγεννιάτικα δέντρα βρήκαν κάποιοι Γερμανοί διοργανώνοντας έναν διαγωνισμό με νικητή αυτόν που θα πετάξει πιο μακριά το δέντρο του. Στην πόλη Βάιντενταλ στη νότια Γερμανία διοργανώθηκε το «Knut-Fest», όπως είναι γνωστό για τους ντόπιους, με το οποίο οι διαγωνιζόμενοι καλωσορίζουν τον ερχομό του νέου έτους πετώντας μακριά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Κέρδισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο λαχείο και τον δηλητηρίασαν με κυάνιο

Εικόνα
Σικάγο:  Κέρδισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο λαχείο και πέθανε ένα μήνα μετά. Ο 46χρονος Ινδός Ουρόχ Καν μία μόλις ημέρα μετά την παραλαβή μέρους του χρηματικού ποσού που κέρδισε βρέθηκε νεκρός.  Η περίεργη υπόθεση ανοίγει ξανά έξι μήνες μετά καθώς από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν αποδεικνύεται ότι ο άτυχος άνδρας δηλητηριάστηκε, καθώς στο αίμα του βρέθηκε ποσότητα κυανίου.

Πύθωνας ταξίδευε επί δύο ώρες στο φτερό αεροσκάφους της Qantas

Εικόνα
Σίδνεϊ:  Ένας πύθωνας μήκους τριών μέτρων βρέθηκε να... ταξιδεύει στο φτερό αεροσκάφους της αυστραλιανής εταιρίας Qantas Το ερπετό εντοπίστηκε από τους επιβάτες στο πίσω ακραίο φτερό του αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση δύο ωρών από το Κάιρνς στα βορειοανατολικά της Αυστραλίας έως το Πορτ Μόρεσμπι, την πρωτεύουσα της Παπούα Νέα Γουινέα.

Σαν σήμερα. . .11 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 532:  Ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη η  Στάση του Νίκα . Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός θα την πνίξει στο αίμα, με 30.000 νεκρούς. 976:  Ο  Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος  αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου σε ηλικία 18 ετών, με συναυτοκράτορα τον αδερφό του Κωνσταντίνο Η'. Ο Βασίλειος, με συναυτοκράτορα τον αδερφό του, θα παραμείνει στο θρόνο ως τις  15 Δεκεμβρίου  1025.

Όλα τα Ζώδια 11/1

ΚΡΙΟΣ   «Σκληρός ανταγωνισμός Η πολυαστρία στον Αιγόκερω βάζει προτεραιότητα στη ζωή σας τόσο την επαγγελματική ανέλιξη όσο και την εξέλιξη του κοινωνικού σας προφίλ. Είναι μια εποχή που τίποτα δεν θα σας χαριστεί, αντίθετα ό, τι κερδίσετε θα είναι αποτέλεσμα μιας κοπιαστικής μάχης τόσο με τις απαιτήσεις του χώρου που θα κινηθείτε όσο και των προσωπικών σας πιστεύω. Στον αισθηματικό τομέα ίσως βάλετε στην άκρη το συναίσθημα και λειτουργήσετε περισσότερο με βάση κάποιο σκοπό. Οι γεννημένοι του 1957 θα τα δώσετε όλα για να αποδείξετε ότι αξίζετε.

Επιχειρησιακή ενοποίηση ΑΟΖ ετοιμάζουν Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ

Εικόνα
Στόχος η αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλητικών σχεδιασμών  της Τουρκίας.- DE FACTO αναγνώριση της Ελληνικής ΑΟΖ από Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ και Ρωσία.-  ΑΘΗΝΑ: Με ενοποίηση των FIR και συνακόλουθα και των ΑΟΖ (αυτών που έχουν ανακηρυχθεί από Ισραήλ και Κύπρο και αυτής που σκοπεύει να ανακηρύξει η Ελλάδα) σε ότι αφορά την εναέρια επιτήρηση και προστασία των ΑΟΖ, απαντούν η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ στις απειλές που εκτοξεύει η Τουρκία.   Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις σε ανώτατο πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και το επόμενο διάστημα αναμένονται και σχετικές ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή. 

Γιούνκερ: «Δεν βλέπω απόφαση για την Κύπρο τον Ιανουάριο»

Εικόνα
Υποστηρίζει απ’ ευθείας και με αναδρομικότητα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ΕΜΣ.-  Σαφή θέση υπέρ μιας μορφής αναδρομικότητας στην ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), τάχθηκε ο Πρόεδρος του Εurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ορφανίδης: «Δεν με βρήκαν σπίτι γιατί βρισκόμουν στην Αμερική»

Εικόνα
"Απροκάλυπτα ψεύδη" τα περί δήθεν άρνησής μου να παραλάβω επιστολή της ΚΤ  «Απροκάλυπτα ψεύδη» χαρακτηρίζει ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» με τίτλο "Ο επιδότης βρήκε κλειστές πόρτες" περί δήθεν άρνησης του ιδίου να παραλάβει επιστολή της Κεντρικής Τράπεζας που επιδότης επιχείρησε να του επιδώσει την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Αρχιεπίσκοπος: «Ναιναίκοι» δίνουν τον Απ. Ανδρέα στο Εβκάφ

Εικόνα
«Ονομάζουν την Εκκλησία της Κύπρου δωρητή και όχι ιδιοκτήτη».- Σοβαρές κατηγορίες διατύπωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος  εναντίον της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Και ιδιαίτερα των Ελληνοκυπριακών μελών της, τους οποίους χακτήρισε «ναναίκους», ότι με τη στάση τους δίνουν τον Απόστολο Ανδρέα στο Εβκάφ.   Με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Τάκης Χατζηδημητρίου εκφράζει θλίψη γιατί, όπως αναφέρει, ο Αρχιεπίσκοπος «θεώρησε σκόπιμο να στραφεί με ανοίκειους χαρακτηρισμούς εναντίον των μελών της Τεχνικής Επιτροπής», αναφορικά με το θέμα της αναστήλωσης της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

Το ενεργειακό συζήτησαν Χριστόφιας και Πρόεδρος Λιβάνου

Εικόνα
Υπογράφηκαν συμφωνίες για την Άμυνα και το Εμπόριο.- Το φυσικό αέριο και οι ΑΟΖ των δύο χωρών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου Χριστόφια με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισιέλ Σλεϊμάν, κατά διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Κύπριου Προέδρου στη Βηρυτό. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πήγε στη Βηρυτό το βράδυ της Τετάρτης και επιστρέφει σήμερα.  

Το Λονδίνο δεν αποκλείει στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία

Εικόνα
Δηλώσει Γουϊλιαμ Χέιγκ στη Βρετανική Βουλή.- Την αποφασιστικότητα της Βρετανίας να συνεχίσει να εργάζεται για την ομαλή μεταβίβαση εξουσίας από τον Μπασάρ αλ Άσαντ στις αντιπολιτευόμενες συριακές δυνάμεις επαναβεβαίωσε με δήλωσή του στη Βουλή των Κοινοτήτων ο υπουργός Εξωτερικών Γουϊλιαμ Χέιγκ. Ο Βρετανός υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής βοήθειας προς την αντιπολίτευση.

Ιδρύουν Κόμμα οι Τουρκοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές

Ανέρχονται στις είκοσι χιλιάδες.- Θα έρθουν όλοι και στον βορρά θα μείνουν οι έποικοι, γράφει η «Αφρίκα».- Δημιουργία κινήματος με την ονομασία «Κίνημα Τ/κ Δημοκρατικών (Ρεπουμπλικανών)» στα σκαριά από τους Τ/κ που μένουν στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Αφρίκα με τίτλο «20.000 Τ/κ στο νότο».   Στο δημοσίευμα, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ αναφέρεται σε αξιόπιστες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στο «νότο» έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα 20.000 Τ/κ. Το πρώτο βήμα για το «Κίνημα Τ/κ Δημοκρατικών (Ρεπουμπλικανών)» έχει γίνει, προστίθεται. Δημοσιεύεται μέρος του καταστατικού του Κινήματος που υπογράφουν 21 άτομα και έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας για έγκριση.