Ιδρύουν Κόμμα οι Τουρκοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές


Ανέρχονται στις είκοσι χιλιάδες.- Θα έρθουν όλοι και στον βορρά θα μείνουν οι έποικοι, γράφει η «Αφρίκα».-
Δημιουργία κινήματος με την ονομασία «Κίνημα Τ/κ Δημοκρατικών (Ρεπουμπλικανών)» στα σκαριά από τους Τ/κ που μένουν στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Αφρίκα με τίτλο «20.000 Τ/κ στο νότο».
 
Στο δημοσίευμα, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ αναφέρεται σε αξιόπιστες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στο «νότο» έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα 20.000 Τ/κ. Το πρώτο βήμα για το «Κίνημα Τ/κ Δημοκρατικών (Ρεπουμπλικανών)» έχει γίνει, προστίθεται. Δημοσιεύεται μέρος του καταστατικού του Κινήματος που υπογράφουν 21 άτομα και έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας για έγκριση.
 
Κύριος στόχος του Κινήματος, αναφέρει, θα είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τ/κ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Λεβέντ τονίζει ότι ο αριθμός των 20.000 Τ/κ που ζουν αυτή τη στιγμή στις ελεύθερες περιοχές δεν πρέπει να υποτιμάται καθόλου, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που η παρούσα κατάσταση στο νησί συνεχίσει να διατηρείται, τότε σε λίγα χρόνια όλοι οι Τ/κ θα εγκαταλείψουν το «βορρά» για να εγκατασταθούν στις ελεύθερες περιοχές και ο «βορράς» θα παραμείνει στους έποικους.
 
Στο πρώτο άρθρο του καταστατικού που του έχει αποσταλεί, γράφει ο Σενέρ Λεβέντ, αναφέρεται ότι στόχος είναι η «υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία ιδρύθηκε το 1960 από Τ/κ και Ε/κ που ζούσαν αρμονικά στο νησί για πολλούς αιώνες και η οποία αποτελεί το μοναδικό εχέγγυο για την κοινοτική ύπαρξη μας ως Τ/κ».
 
Σημειώνεται δε ότι δεν δημοσιεύουν σήμερα τα ονόματα και τις διευθύνσεις όσων υπογράφουν το καταστατικό, αλλά οι ίδιοι μετά την κατοχύρωση/έγκριση της κίνησης θα διοργανώσουν διάσκεψη Τύπου για να δημοσιοποιήσουν τους στόχους τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"