Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 22, 2011

Σαν σήμερα...22 Νοεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα

Μήνυμα Χριστόφια από τον «Όμηρο» στους Τούρκους για συνεκμετάλλευση

Εικόνα
Η παρουσία του στην πλατφόρμα, είπε, υπογραμμίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία «είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε». (Δείτε φωτογραφικό ρεπορτάζ».

Μετέωρα τα νέα μέτρα Καζαμία για οικονομική εξυγίανση

Εικόνα
Διπλό ΟΧΙ, τόσο από τις Συντεχνίες όσο και από τους Εργοδότες – Ωστόσο δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις επαφ ές. Επαφές με τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε σχέση με τα πρόσθετα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας, άρχισε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας. Το πρωί είδε τις εργοδοτικές οργανώσεις ΚΕΒΕ και ΟΕΒ και το απόγευμα τις Συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ. Και οι δύο πλευρές του είπαν ένα μεγάλο όχι, η κάθε μια απαιτώντας να φορτωθεί το βάρος η άλλη. Ωστόσο ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε μετά τις συναντήσεις ότι θα συνεχίσει τις επαφές μαζί τους.

Στα χέρια της Πραξούλας τα έγγραφα για τις αδειοδοτήσεις

Εικόνα
Τα παρέδωσε ο Κασίνης την Παρασκευή.- Θα τα μελετήσει «Ομάδα Εργασίας» Στο γραφείο της υπουργού Εμπορίου βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή τα έγγραφα για τη διαδικασία του β' γύρου αδειοδοτήσεων για ερευνητικές γεωτρήσεις, τα οποία ετοίμασε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας, Σόλων Κασίνης.

Βρυξέλλες προς Παπαδήμο: «Επιμένουμε στις εγγυήσεις»

Εικόνα
Ο πρόεδρος της ΕΕ ζήτησε «λιγότερους κομματικούς τακτικισμούς και περισσότερη δέσμευση για τα συμφωνηθέντα». ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Την ανάγκη να βεβαιώσουν εγγράφως οι βασικές πολιτικές δυνάμεις τη Ελλάδας ότι συμφωνούν με τους στόχους και τις πολιτικές που προβλέπονται στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου επανέλαβε λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. 

Ισραηλο-Ελληνικές συνομιλίες στην Αθήνα για το ενεργειακό

Εικόνα
O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη, όπου έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη. 

Ο ΟΗΕ δεν θα μεσολαβήσει στο Κυπριακό λέγει ο Ντάουνερ

Εικόνα
Επαφίεται στους δύο Συνομιλητές «να κτίσουν τις γέφυρες», είπε.- Είδε χθες τον πρόεδρο Χριστόφια.  Τα Ηνωμένα Εθνη δεν έχουν καμία πρόθεση να διαιτητεύσουν ή να μεσολαβήσουν στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, αλλά θα πράξουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τις δύο πλευρές να κτίσουν γέφυρες, δήλωσε χθες το απόγευμα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

ΣΤ. ΔΗΜΑΣ: Η Κύπρος κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας

Εικόνα
Ήρθε για ενημέρωση και συντονισμό στο Κυπριακό. Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη σε μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα, η οποία να είναι δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική και μέσα στα πλαίσια των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και εναρμονισμένη με το κοινοτικό κεκτημένο, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Δήμας.