ΣΤ. ΔΗΜΑΣ: Η Κύπρος κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας

Ήρθε για ενημέρωση και συντονισμό στο Κυπριακό.

Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη σε μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα, η οποία να είναι δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική και μέσα στα πλαίσια των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και εναρμονισμένη με το κοινοτικό κεκτημένο, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Δήμας. 

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξή του χθες το απόγευμα στην Κύπρο, ο κ. Δήμας εξέφρασε τη συγκίνηση του που επισκέπτεται την Κύπρο «στις πρώτες μέρες της ιδιότητας μου ως Υπουργός Εξωτερικών. Πρέπει να υπογραμμίσω ότι η Κύπρος ήταν και παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής».

Η Ελλάδα, συνέχισε, «στηρίζει, είναι προσηλωμένη στην επιδίωξη από κοινού λύσης η οποία θα είναι δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική μέσα στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών και εναρμονισμένη με το κοινοτικό κεκτημένο». 

Ανέφερε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο «θα συναντηθώ, θα συνεργαστώ και θα συνεννοηθούμε ώστε από κοινού να έχουμε αποτελέσματα, να ενδυναμώσουμε αυτή τη σχέση συνεργασίας ώστε να είναι πιο αποτελεσματική». 

Ο κ. Δήμας ευχήθηκε επίσης «περαστικά στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, να είναι δυνατός, να τον έχουμε μαζί μας και να έχουμε τη συμβουλή του για πολλά χρόνια στο μέλλον».
Χθες το απόγευμα ο κ. Δήμας είχε συναντήσεις με τις ηγεσίες των Κομμάτων και σήμερα θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Εξωτερικών.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"