Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 21, 2014

Βολτάρουν με δημόσια...

Εικόνα
Πέραν από την κακοδιαχείριση των 5.748 οχημάτων δημοσίου, η οποία συνεπάγεται σπατάλη εκατ. ευρώ, η μελέτη της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου   αναδεικνύει και άλλη μια σοβαρή πτυχή. Αυτή της χρησιμοποίησης οχημάτων της δημόσιας υπηρεσίας και συνακόλουθα της άσκοπης κατανάλωσης καυσίμων για ιδιωτικούς σκοπούς. Το φαινόμενο θα αποτραπεί με την εγκατάσταση GPS και στις λιμουζίνες των κρατικών αξιωματούχων.

Πίνουν λασπόνερα σε σχολεία-νηπιαγωγεία

Εικόνα
Η έλλειψη ελέγχων στα ντεπόζιτα των σχολείων και των νηπιαγωγείων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα του νερού, το οποίο καθημερινά πίνουν μικρά παιδιά. Αυτό αποδεικνύουν οι αναλύσεις των Υγειονομικών υπηρεσιών  αλλά και οι φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε σήμερα. Λάσπες, άλατα και σκουριά φανερώνονται στα ντεπόζιτα όταν αδειάζουν, γεγονός που καθιστά το νερό που τρέχει στις βρύσες των σχολείων ακατάλληλο, ενώ η αδιαφορία από τις σχολικές εφορείες δημιουργεί ακόμα σοβαρότερα προβλήματα, όπως για παράδειγμα την ανάπτυξη του μικροβίου της λεγεωνέλας. Διότι, όπως μας αποκάλυψε λειτουργός συγκεκριμένης εταιρείας καθαρισμού και απολύμανσης συστημάτων ύδρευσης, στο παρελθόν κατά τις αναλύσεις διαπίστωσαν, εκτός από κολοβακτηρίδια και άλλα βακτήρια, και το μικρόβιο της λεγεωνέλας.

Χέρι σε καταθέσεις θα βάζει ο Φόρος

Εικόνα
Εξουσία στον διευθυντή του ΤΕΠ να κατάσχει καταθέσεις φοροφυγάδων με σκοπό την είσπραξη οφειλόμενων φόρων δίνει μνημονιακό νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Υπό την έντονη διαμαρτυρία τραπεζών και εγκεκριμένων λογιστών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η παράγραφος 3.7 του μνημονίου δεν αναφέρεται σε παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου, το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή ως προϋπόθεση για την 4 η  δόση της τρόικας.

Το εμπόριο περνά από την Αμμόχωστο

Εικόνα
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών θέλησε να κάνει χθες με τον επίτροπο Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Το θέμα του απευθείας εμπορίου των Τουρκοκυπρίων, που κάποιοι επιχείρησαν να επαναφέρουν στον χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, περνά οριστικά μέσα από την πρόταση του Προέδρου για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, με κυρίαρχο το άνοιγμα της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου. Με τη θέση αυτή συμφώνησε και ο κ. Φούλε. Την ίδια στιγμή, αναβαθμισμένο ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό διεκδικεί η ΕΕ.

Ο Fitch υποβάθμισε την προοπτική της ρωσικής οικονομίας

Εικόνα
Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας από "σταθερές" σε "αρνητικές".

'Αρνητική' η προοπτική του ρωσικού κρατικού αξιόχρεου

Εικόνα
Ο Standard & Poor`s υποβάθμισε σε "αρνητική" την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Ρωσίας λόγω των οικονομικών κινδύνων, οι οποίοι σχετίζονται με τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, όπως ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης.

"Διαβολική" η μέθοδος Πούτιν

Εικόνα
Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης του Κιέβου Φιλάρετος κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι χρησιμοποίησε μια "διαβολική" μέθοδο στην ομιλία που εκφώνησε για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Η ΕΕ σκληραίνει τη στάση της απέναντι στη Ρωσία

Εικόνα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε τα ονόματα 12 Ρώσων και Ουκρανών στη λίστα των προσώπων στους οποίους επιβάλλει κυρώσεις- απαγόρευση έκδοσης βίζας και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων- εξ αιτίας των πρόσφατων εξελίξεων στην Κριμαία.