"Διαβολική" η μέθοδος Πούτιν


Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης του Κιέβου Φιλάρετος κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι χρησιμοποίησε μια "διαβολική" μέθοδο στην ομιλία που εκφώνησε για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.


"Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του τη 18η Μαρτίου στο Κρεμλίνο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποίησε ένα διαβολικό μέσο: Ανέμειξε την αλήθεια με το ψέμα", αναφέρει σε ένα κάλεσμα "προς τους πιστούς και τους συμπατριώτες" ο Πατριάρχης του Κιέβου.

"Έχοντας καταλάβει και έχοντας προσαρτήσει την Κριμαία, η ρωσική κυβέρνηση έχει αναστατώσει όλο το σύστημα του διεθνούς δικαίου. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές, κάθε διαμάχη στη σφαίρα των συμφερόντων του Κρεμλίνου μπορεί να ρυθμιστεί μέσω της στρατιωτικής ισχύος ή άλλων μέσων πίεσης" κατήγγειλε ο Πατριάρχης.

"Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε επίσημα να χρησιμοποιεί φράσεις όπως "ο ρωσικός κόσμος", "η ιστορική Ρωσία", "οι Ρώσοι, ένα διαιρεμένο έθνος" και "εμείς οι Ουκρανοί είμαστε ο ίδιος λαός".

Όλο αυτό, με τη νοσταλγία ενός ένδοξου παρελθόντος και με την επιθυμία μας εκδίκησης για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, συνιστά ένα αντίγραφο της ιδεολογίας και του λόγου των φασιστικών καθεστώτων του 20ου αιώνα, κυρίως στη Γερμανία και την Ιταλία" είπε ο Φιλάρετος, προτού απευθύνει έκκληση στους συμπατριώτες του για ενότητα και επιβεβαιώσει ότι «το να υπερασπιστεί την πατρίδα όλων την Ουκρανία εναντίον εκείνου που της επιτίθεται αποτελεί το ιερό καθήκον καθενός".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Σύλληψη οπαδού της ΑΕΛ για την κροτίδα