Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 2, 2013

Συγκλονιστικό οικογενειακό φονικό στη Λεμεσό, με τρία ορφανά – 32χρονος σκότωσε την 27χρονη σύζυγό του και αυτοκτόνησε.-

Εικόνα
Ένα οικογενειακό δράμα εκτυλίχθητε το βράδυ της Δευτέρας στη Λεμεσό, καθώς 32χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του, τραυμάτισε ένα εκ των τριών ανήλικων παιδιών τους και ακολούθως έθεσε τέρμα στη ζωή του. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ, όταν ο 32χρονος επισκέφθηκε το πατρικό της 27χρονης εν διαστάσει συζύγου του, όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα με τα τρία ανήλικα παιδιά τους (10 ετών, 6 ετών και 3 μηνών) και την μητέρα της.

Ο Θυρεός της Κύπρου «καπέλωσε» το βρετανικό λέοντα στο Προεδρικό.- «Αποκατάσταση χρέους προς την ιστορία και τη δημοκρατία».-

Εικόνα
«Αποκατάσταση ενός χρέους προς την ιστορία και τη δημοκρατία», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τα αποκαλυπτήρια του Θυρεού της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, σε ειδική τελετή που έγινε χθες.

Αρχιεπίσκοπος: Το μεγαλύτερο όπλο το λαού είναι η κρατική του οντότητα.-

Εικόνα
Το μεγαλύτερο όπλο που έχει ο λαός μας είναι η κρατική του υπόσταση, η Δημοκρατία μας , την οποία πρέπει να προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε δηλώσεις τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της παρέλασης για την Ανεξαρτησία. Σε παρατήρηση ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η υπόστασή μας ενόψει και εξελίξεων στο Κυπριακό και λόγω τρόικας, ο Μακαριότατος σημείωσε ότι «όταν έχουμε αγωνιστική διάθεση όλα υποχωρούν, και τα μνημόνια και οι τρόικες και οι πάντες».

Κοινό κείμενο ετοιμάζουν οι Διαπραγματευτές για την έναρξη των Συνομιλιών – Η τ/κ πλευρά δεν δέχεται εμπλοκή της ΕΕ λέγει ο Οζντίλ Ναμί.-

Εικόνα
Με τίτλο «Γίνεται εργασία για κοινό κείμενο» η Γενί Ντουζέν φιλοξενεί δηλώσεις του «υπουργού εξωτερικών», Οζντίλ Ναμί με αφορμή την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη στον διευθυντή ειδήσεων της εφημερίδας, Τζενκ Μουτλουγιακαλί.

Πρόστιμο στους αγελαδοτρόφους από τη Κομισιόν για υπέρβαση της ποσόστωσης γάλακτος.-

Εικόνα
Οι παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος πέντε κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, θα κληθούν να καταβάλουν χρηματικές ποινές (υπερεισφορά) για υπέρβαση της μέγιστης εγγυημένης ποσότητας παραγωγής την περίοδο 2012-2013. Το συνολικό πρόστιμο φτάνει τα 46 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 964.000 ευρώ αφορούν τους Κύπριους παραγωγούς.

Αποζημίωση-μαμούθ σε δύο Eλληνες επέβαλε το ΕΔΑΔ στην Τουρκία.-

Εικόνα
Με απόφαση του το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρεώνει την Τουρκία να καταβάλει αποζημίωση 5.000.000 ευρώ για υλική βλάβη στους Ελληνες υπηκόους Ιωάννη και Ευάγγελο Φωκά που ζουν στην Κατερίνη, στους οποίους οι τουρκικές αρχές είχαν απαγορεύσει, λόγω της ιθαγένειας τους και την αρχή της αμοιβαιότητας μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, να κληρονομήσουν την ακίνητη περιουσία της αδελφής τους στην Τουρκία.

Η Κύπρος πρώτη στην αύξηση της ανεργίας τον Αύγουστο

Εικόνα
Στην Κύπρο σημειώθηκε η μεγαλύτερη ετήσια ποσοστιαία αύξηση της ανεργίας μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ενώ είχε και την τρίτη χειρότερη επίδοση μετά την Ελλάδα και την Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.