Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 1, 2013

Επιστρατεύουν εμπειρογνώμονες για ποινικές

Εικόνα
Στα βαθιά εισέρχονται πλέον οι τέσσερις ποινικές έρευνες οι οποίες διατάχθηκαν από τον γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Χθες, πραγματοποιήθηκε στη Νομική υπηρεσία σύσκεψη υπό τον Πέτρο Κληρίδη, παρουσία του βοηθού γενικού εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και των επικεφαλής των ανακρίσεων.

Περαιτέρω υποχώρηση στην Κίνα

Εικόνα
Στο χαμηλότερο σημείο από τον Αύγουστο του 2012 υποχώρησε ο δείκτης PMI στην Κίνα, καταδεικνύοντας έτσι περαιτέρω υποχώρηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Αυξημένο το κόστος εργασίας στις ΗΠΑ

Εικόνα
Κατά το δεύτερο τρίμηνο το κόστος της εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε αλλά και σε πρότερο χρόνο ήδη αυτό είχε αυξηθεί περισσότερο του αναμενόμενου, δημιουργώντας πληθωριστικές πιέσεις και παρέχοντας σε όσους χαράσσουν την νομισματική πολιτική αίσθημα ανακούφισης.

Ικανοποιημένη φεύγει η Τρόικα

Εικόνα
Πρόοδος στην εφαρμογή του Κυπριακού Μνημονίου διαπίστωσε η Τρόικα στην πρώτη έκθεσή της, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα όσον αφορά το δημοσιονομικό τομέα, ήταν καλύτερα απ' ότι είχε προβλεφθεί.

Ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού από το δάνειο

Εικόνα
Η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει ότι ο Συνεργατισμός θα ανακεφαλαιοποιηθεί χωρίς να τίθεται θέμα, οριστικά και αμετάκλητα, κουρέματος καταθέσεων, αλλά με ποσό που θα λάβει το κράτος από το πρόγραμμα και το οποίο ο φορολογούμενος πολίτης θα πρέπει να ξεπληρώσει δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Καταργεί άλλες 2.600 θέσεις εργασίας

Εικόνα
Η διοίκηση του γαλλικού αερομεταφορέα Air France, που έχει αποδυθεί σε μία ευρείας κλίμακας αναδιάρθρωση του ομίλου από το 2012, ανακοίνωσε με την ευκαιρία της συνέλευσης του ΔΣ της εταιρείας την κατάργηση άλλων 2.500-2.600 θέσεων εργασίας έως το 2014, ανακοινώθηκε από συνδικαλιστικές πηγές.

Αποκλείει για πρώτη φορά νέο κούρεμα στις καταθέσεις

Εικόνα
Η Κεντρική Τράπεζα απέκλεισε σήμερα για πρώτη φορά την πιθανότητα νέου κουρέματος στις καταθέσεις ξεκαθαρίζοντας πως θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση του υπόλοιπου τραπεζικού τομέα και διευκρινίζοντας ότι υπάρχει μαξιλάρι €1 δις από το πρόγραμμα για πάσα ενδεχόμενο.