Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 27, 2011

Σαν σήμερα...27 Οκτωβρίου

Εικόνα
Γιορτάζουν: Νέστωρ

Γεγονoτα
1822: Ο Κανάρης πυρπολεί τουρκική υποναυαρχίδα στην Τένεδο.
1829: Ο τσάρος Νικόλαος Α' αποστέλλει στην Ελλάδα 6.000 τυφέκια και 12 πυροβόλα, προς ενίσχυση του νεοσύστατου ελληνικού στρατού, κατόπιν αιτήματος του Καποδίστρια.
1886: Το μουσικό έργο του Μόντεστ Μουσόργκσκι «Μια νύχτα στο φαλακρό βουνό» κάνει πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη.
1922: Ο Μουσολίνι πραγματοποιεί τη «Μεγάλη Πορεία» προς τη Ρώμη για την κατάληψη της εξουσίας.
1927: Η Εθνική Τράπεζα παραιτείται του εκδοτικού προνομίου της υπέρ της νεοσύστατης Τράπεζας της Ελλάδος.
1938: Η χημική βιομηχανία «Du Pont» ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου συνθετικού νήματος, το οποίο ονομάζει νάιλον.
Γεννησεις 1466: Χέερτ Χέερτσεν, ολλανδός ανθρωπιστής και θεολόγος, που έγινε γνωστός με το λατινικό όνομα Ντεζιντέριους Έρασμους Ροτεροντάμους. Στην Ελλάδα τον γνωρίζουμε ως Έρασμο. [θαν. 12/7/1536]
1782:Νικολό Παγκανίνι, ιταλός βιρτουόζος βιολονίστας και συνθέτης. [θαν. 27/5/1840]
1811: Ισαάκ Σίνγκερ, αμερικανός εφευρέ…

Κούρεμα του Ελληνικού χρέους κατά 50% αποφάσισε η ΕΕ

Εικόνα
Και ανακεφαλαίωση των  τραπεζών που θα χάσουν  με 108 δις. Σε συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους ήρθαν η ευρωζώνη και οι τράπεζες μετά από μαραθώνιες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις, που κράτησαν  όλο το βράδυ μέχρι σήμερα τις τέσσερις το πρωί. .  Ετσι το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 100 δις. ευρώ, καθώς οι τράπεζες δέχθηκαν να παραιτηθούν από το περίπου 50% των απαιτήσεών τους.  Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, που ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους που έδωσε συνέντευξη σήμερα, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας βάσει της οποίας οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων αποδέχονται τη μείωση της αξίας τους κατά 50%.  Σε αντιστάθμισμα, όπως δήλωσε ο Γάλλος Προεδρος, η ευρωζώνη θα εγγυηθεί με ένα ποσό της τάξεως των 30 δις ευρώ, την ομαλή εφαρμογή της σημερινής συμφωνίας. Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι στόχος της Γαλλίας ήταν ''να αποφύγει ένα δράμα στην περίπτωση της Ελλάδας'' κ…

Στο Δικαστήριο παίρνει την Πραξούλα ο Σόλων Κασίνης

Εικόνα
Η Πραξούλα αγνοεί ή παραγνωρίζει ότι Η Εκτελεστική Εξουσία ενεργεί με βάση Νόμους που ψηφίζει η Βουλή.

Συνεχίζεται και εντείνεται ο «πόλεμος» στο υπουργείο εμπορίου με αφορμή τους υδρογονάνθρακες..  Αυτή τη φορά, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας χρησιμοποιεί νομικά όπλα,  κινώντας δικαστικές διαδικασίες εναντίον της υπουργού εμπορίου, Πραξούλλας Αντωνιάδου για την απόφαση της να καταργήσει της εξουσίες του στον χειρισμό των θεμάτων  που έχουν σχέση με τους υδρογονάνθρακες και την κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του, ο κ. Κασίνης, θα καταγγείλει την πράξη της υπουργού ως  «παράνομη και άκυρη» γιατί, όπως αναφέρει:
1. Αποτελεί αδικαιολόγητη επέμβαση στην ελευθερία του λόγου ενός δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης, όπως έχει καθοριστεί από τη νομολογία του ΕΔΑΔ
2. Αποτελεί κύρωση ισοδυναμούσα με πειθαρχική ποινή χωρίς να προηγηθεί η κατά Νόμο διαδικασία και χωρίς να δοθεί προηγούμενη ευκαιρία στον κ. Κασίνη να γνωρίζει την επιδίωξη της υπουργού…

Φιλοσοφία της Πραξούλας είναι να ενώσει την Κύπρο με την Τουρκία

Εικόνα
Με αγωγό για το Φυσικό Αέριο και με υποθαλάσσια σήραγγα Κερεύνειας-Ατάλειας.
Αποκαλυπτικό της πολιτικής φιλοσοφίας της Πραξούλας Αντωνιάδου, Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών και τώρα Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην Κυβέρνηση Χριστόφια, είναι το περιεχόμενο βιβλίου της, το οποίο συνέγραψε με μιαν τουρκάλα, την Οζλέμ Ογούζ και για το οποίο βραβεύτηκε με το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ. Σχετικό άρθρο για το βιβλίο δημοσίευσε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το οποίο αναδημοσιεύουμε πιο κάτω,προς ενημέρωση των αναγνωστών μας.

Η υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου, δεν είναι άπειρη στα στρατηγικά θέματα ενέργειας, όπως πολλοί αυτή την περίοδο αφήνουν να νοηθεί. Αντίθετα, τα προηγούμενα τρία χρόνια πριν αναλάβει τη θέση της αρμόδιου για την Ενέργεια υπουργού της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα σε εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, έχει μελετήσει εκτενώς τα ενεργειακά δεδομένα της Κύπρου.

Έχει μάλιστα συγγράψει (μαζί με την Τουρκοκύπρια Οζλέμ Ογούζ και την Ιρλανδή…

Σύλληψη γιατρού για σεξουαλική παρενόχληση πελάτισσας του

Την υπνώτισε και όταν αυτή ξύπνησε τον βρήκε γυμνό πάνω της
Σάλο προκαλεί η είδηση ότι γυναικολόγος υπνώτισε και εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά πελάτισσά του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, γυναικολόγος στη Λάρνακα, συνελήφθη χθες το πρωί δυνάμει δικαστικού εντάλματος, μετά από καταγγελία ότι ενώ υπνώτισε την πελάτισσά του, για να προχωρήσει σε επέμβαση γυναικολογικής φύσεως, εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και προέβη σε σεξουαλική παρενόχληση.

‘Όπως αναφέρεται, ο γυναικολόγος την αναισθητοποίησε για να προβεί σε γυναικολογική επέμβαση. Ξαφνικά επανέφερε τις αισθήσεις της και αντελήφθη τον γιατρό να είναι ξαπλωμένος πάνω της γυμνός.

Η νεαρή γυναίκα ανέφερε το περιστατικό στον σύζυγό της και μαζύ πήγαν στην Αστυνομία και προέβησαν σε σχετική καταγγελία.
Όπως είπε ο κύριος Κατσουνωτός, μετά από εξετάσεις που διενήργησε η ιατροδικαστής, Ελένη Αντωνίου, στην παραπονούμενη, προέκυψαν σημαντικά ευρήματα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αποδεικνύουν ότι η παρ…

Νυκτερινές διεισδύσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά

Εικόνα
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια...
ΑΘΗΝΑ: Νυκτερινή επιχείρηση διείσδυσης στο Αιγαίο πραγματοποίησε χθες για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ), όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 απογειώθηκαν από το Μπαλίκεσιρ λίγα λεπτά πριν τις 20.00 και μπήκαν στο Αιγαίο στις 20.00 το βράδυ και ενώ το σκοτάδι είχε σκεπάσει το Αρχιπέλαγος από τις 18.34 που είχαμε την δύση του ήλιου. 

Το περίεργο είναι ότι παρέμειναν μισή ώρα μέσα στη νύχτα στο κεντρικό Αιγαίο, παρά την παρουσία ελληνικών μαχητικών μιράζ που είχαν σπεύσει σε αναχαίτισή τους. Τα ελληνικά μαχητικά (Mirage 2000-5) απογειώθηκαν εσπευσμένα από την Τανάγρα και την Σκύρο, για πρώτη φορά σε νυχτερινή αποστολή αναχαίτισης εδώ και χρόνια.

Έτσι και ενώ όλη την ημέρα είχε καταγραφεί μηδενική τουρκική αεροπορική δραστηριότητα η ΤΗΚ ξεκίνησε την δραστηριότητά της μετά τη δύση του ήλιου. Τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια παράβαση του FIR Αθηνών και μια παραβίαση το…

Βουλευτές Κερύνειας: Μην αποτείνεστε στην κατοχική «Επιτροπή»

Οι αιτητές υποχρεώνονται να μεταβιβάζουν την περιουσία τους στην Τουρκική Δημοκρατία
Έκκληση προς τους πρόσφυγες να μην καταφεύγουν στην ούτω καλούμενη επιτροπή αποζημιώσεων, απευθύνουν μέσω κοινής ανακοίνωσή τους οι βουλευτές Κερύνειας, Μάριος Μαυρίδης (ΔΗΣΥ), Πάμπος Παπαγεωργίου (ΑΚΕΛ) και Σοφοκλής Φυττής (ΔΗΚΟ) αφού όπως αναφέρουν έχουν γίνει δέκτες ερωτήσεων από πρόσφυγες σχετικά με τη λεγόμενη «επιτροπή».

Η επιτροπή αυτή αποτελεί κατασκεύασμα της κατοχικής δύναμης ύστερα από απόφαση, δυστυχώς του ΕΔΑΔ αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι «η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απόφαση αυτή για να αυξήσει το ποσοστό της τουρκικής ιδιοκτησίας στην κατεχόμενη από το στρατό περιοχή της Κύπρου».

«Προσπαθεί επίσης να εξουδετερώσει ένα σημαντικό όπλο στον αγώνα μας για την άρση των αδικιών της εισβολής, δηλαδή τα ιδιοκτησιακά και συνεπώς ανθρώπινα δικαιώματα των ελληνοκυπρίων, τους οποίους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Προς τούτο, εκμεταλλεύεται τυχόν …

ΟΜΗΡΟΥ: Τον ασκόν του Αιόλου άνοιξε η Πραξούλα

Εικόνα
Έκκληση για εθνική συνεννόηση στο θέμα των υδρογονανθράκων

Μονομερείς ενέργειες και συμπεριφορές ιδιαίτερα προκλητικές, όπως η ενέργεια της Υπουργού Εμπορίου να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον Σόλωνα Κασίνη, ανοίγει τον ασκόν  του Αιόλου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, στέλλοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι για τέτοια σοβαρά θέματα πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από την Αθήνα, ο κ. Ομήρου κλήθηκε να σχολιάσει την ενέργεια της Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλας Αντωνιάδου να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου Σόλωνα Κασίνη.
Από κει και πέρα, συνέχισε ο κ. Ομήρου, «θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση το οποίο υποβάλλω πραγματικά έκκληση να το εισακούσει: σε τέτοια θέματα χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Μονομερείς ενέργειες και συμπεριφορές, ιδιαίτερα προκλητικές όπως είναι αυτή της Υπουργού, και προερχόμ…

Λεμεσός, η νέα ενεργειακή πρωτεύουσα της Ευρώπης

Εικόνα
Ντόπιες και ξένες εταιρείες συνωστίζονται να βρουν χώρους για τα γραφεία τους Η πρόβλεψη για ύπαρξη φυσικού αερίου και πιθανόν πετρελαίου στις νότιες ακτές της Κύπρου έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα κυρίως για την πόλη της Λεμεσού η οποία άρχισε από τώρα να αποκαλείται ως η Ενεργειακή Πρωτεύουσα  της Ευρώπης.

Όπως φαίνεται η ενέργεια θα αποτελέσει τον σημαντικότερο τομέα της οικονομίας του νησιού μας, γεγονός που θα επιταχύνει την δημιουργία  ενεργειακού κέντρου το οποίο θα ανεγερθεί στην περιοχή που γειτνιάζει με την Λεμεσό και η οποία θεωρείται η πιο κατάλληλη για την ανέγερση των εγκαταστάσεων.

Το γεγονός αυτό όπως επίσης το σχέδιο για υποβολή ενός δεύτερου γύρου αδειοδότησης, έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον πολλών ντόπιων αλλά κυρίως ξένων εταιρειών στο να  ψάξουν  για να εντοπίσουν διαθέσιμους χώρους για την δημιουργία των γραφείων τους καθώς επίσης κατοικιών όπου θα στεγαστούν τα μέλη των εταιρειών τους. Παράλληλα η αυξημένη  ζήτηση τον τελευταίο καιρό έχει ενθαρρύνει τις αναπτυξιακές…