Κούρεμα του Ελληνικού χρέους κατά 50% αποφάσισε η ΕΕ


Και ανακεφαλαίωση των  τραπεζών που θα χάσουν  με 108 δις.
 
Σε συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους ήρθαν η ευρωζώνη και οι τράπεζες μετά από μαραθώνιες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις, που κράτησαν  όλο το βράδυ μέχρι σήμερα τις τέσσερις το πρωί. . 
 
Ετσι το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 100 δις. ευρώ, καθώς οι τράπεζες δέχθηκαν να παραιτηθούν από το περίπου 50% των απαιτήσεών τους. 
 
Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, που ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους που έδωσε συνέντευξη σήμερα, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας βάσει της οποίας οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων αποδέχονται τη μείωση της αξίας τους κατά 50%. 
 
Σε αντιστάθμισμα, όπως δήλωσε ο Γάλλος Προεδρος, η ευρωζώνη θα εγγυηθεί με ένα ποσό της τάξεως των 30 δις ευρώ, την ομαλή εφαρμογή της σημερινής συμφωνίας. Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι στόχος της Γαλλίας ήταν ''να αποφύγει ένα δράμα στην περίπτωση της Ελλάδας'' και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τελικώς αυτό απεφεύχθη. Δήλωσε επίσης ότι το ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους αφορά όλες τις τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη συρρίκνωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020 
 
Η ευρωζώνη στάθηκε στο ''ύψος των προσδοκιών'' και ''έκανε αυτό που έπρεπε για το ευρώ'' συμφωνώντας σε ένα τεράστιο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους, στο τέλος της συνόδου κορυφής σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"