Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 5, 2012

Σαν σήμερα. . .5 Νοεμβρίου

Εικόνα

Τα Ζώδια 5/11

Εικόνα

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ - Ρωσία και Ιταλία απορρίπτουν το τουρκικό τελεσίγραφο για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Εικόνα
Και δεκαήμερη Ιταλο-Ρωσική ναυτική άσκηση στη Μεσόγειο.- Ρωσία και Ιταλία απέρριψαν τις τουρκικές "εκκλήσεις" να μην λάβουν μέρος στις έρευνες για ανεύρεση υδρογονανθράκων στα βυθοτεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ με σχετικές διαρροές από τα υπουργεία Εξωτερικών τους.  Πηγή του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών δήλωσε ότι "Η Κύπρος είναι ένα κυρίαρχο κράτος και έχει συγκεκριμένα κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει". Και από ιταλική πλευρά αναφερόταν οτι "Η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει δικαίωμα να δώσει άδειες για έρευνες στην ΑΟΖ της".

Με μαχαίρια ακονισμένα στη Γερμανία θα έρθει η Τρόικα

Εικόνα
Οι Γερμανοί επιμένουν σε αύξηση του εταιρικού φόρου για να «κτυπήσουν» τις Ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο.- Αποκαλύψεις του  Ντερ  Spiegel.-      Χωρίς αύξηση του εταιρικού φόρου, η Γερμανική Βουλή δεν φαίνεται να δίδει το «ΟΚ» για στήριξη της Κύπρου, σύμφωνα με έκθεση των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών την οποία παρουσιάζει το περιοδικό Spiegel. H έκθεση βρίσκεται στα χέρια της Καγκελαρίου Μέρκελ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καίει τη Λευκωσία αφού γίνονται αναφορές για μαύρο ρωσικό χρήμα στις κυπριακές τράπεζες, ύψους 26 δις δολαρίων.

Μαρκουλλή: “Οι απειλές της Τουρκίας θα πέσουν πάλι στο κενό»

Εικόνα
Με επίσημη ανακοίνωση το Κυπριακό Υπουργεί Εξωτερικών απαντά στην Άγκυρα σχετικά με τις απειλές που εξαπέλυσα σχετικά με τον Β’ Γύρο αδειοδότησης.   Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι αποτελεί αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους, συνεπώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας, να προβαίνει σε αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του.

Ιταλία: Δέκα λαθρομετανάστες νεκροί σε διεθνή ύδατα

Εικόνα
Διασώθηκαν 70 και μεταφέρθηκαν στο νησί Λαμπεντούζα.- Τις σορούς 10 παράνομων μεταναστών, που πνίγηκαν όταν σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε ανάμεσα στις λιβυκές ακτές και το νησί Λαμπεντούζα ανέσυραν οι λιμενικές αρχές της Ιταλίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή, άντρες του Λιμενικού είχαν ανασύρει τις σορούς τριών γυναικών, ενώ κατάφεραν να διασώσουν 70 παράνομους μετανάστες, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες εκ των οποίων η μια είναι έγκυος και να τους μεταφέρουν στην Λαμπεντούζα.

Ελλάδα: Δραματική έκκληση Σαμαρά να ψηφισθούν τα μέτρα

Εικόνα
«Δεν μπορούμε πια να κάνουμε πίσω».- Μπαράζ νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.-  ΑΘΗΝΑ: Να στηρίξουν τα μέτρα ζήτησε τόσο από τους βουλευτές της ΝΔ, όσο και των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς που στηρίζουν την ελληνική Κυβέρνηση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του.