Με μαχαίρια ακονισμένα στη Γερμανία θα έρθει η Τρόικα

Οι Γερμανοί επιμένουν σε αύξηση του εταιρικού φόρου για να «κτυπήσουν» τις Ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο.- Αποκαλύψεις του  Ντερ  Spiegel.- 
   
Χωρίς αύξηση του εταιρικού φόρου, η Γερμανική Βουλή δεν φαίνεται να δίδει το «ΟΚ» για στήριξη της Κύπρου, σύμφωνα με έκθεση των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών την οποία παρουσιάζει το περιοδικό Spiegel. H έκθεση βρίσκεται στα χέρια της Καγκελαρίου Μέρκελ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καίει τη Λευκωσία αφού γίνονται αναφορές για μαύρο ρωσικό χρήμα στις κυπριακές τράπεζες, ύψους 26 δις δολαρίων.

 Υπό τον τίτλο, «Ρωσικοί λογαριασμοί μαύρου χρήματος. Οι Μυστικές Υπηρεσίες προειδοποιούν πριν την οικονομική διάσωση της Κύπρου», το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσιεύει στη χθεσινή (4/11/12) γερμανική έκδοση αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την Κύπρο.

Σύμφωνα με την έκθεση, στην περίπτωση που η Κύπρος λάβει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για τις τράπεζες, θα διασφαλιστούν οι κάτοχοι ρωσικών λογαριασμών μαύρου χρήματος, και θα δοθεί η ευχέρεια στη Λευκωσία να συνεχίσει το ξέπλυμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυπριακή Κυβέρνηση επιτυχγάνει τη διακίνηση ρωσικών κεφαλαίων μέσω της παραχώρησης κυπριακής υπηκοότητας σε ρώσους μεγιστάνες.
Βάσει των στοιχείων των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών σήμερα κυκλοφορούν ελεύθερα στην ΕΕ 80 «Ρώσοι Ολιγάρχες».

Το Spiegel φιλοξενεί στο ρεπορτάζ και δήλωση από τον επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Carsten Schneider, ο οποίος ανοίγει για τα καλά το θέμα της αλλαγής του εταιρικού φόρου στην Κύπρο.

«Για να στηρίξουμε μια οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο πρέπει να καθορίσουμε το επιχειρησιακό μοντέλο της χώρας. Δεν είναι δυνατόν και δεν μπορούμε με τα λεφτά των γερμανών φορολογούμενων να εγγυόμαστε και να διασφαλίζουμε τις καταθέσεις ρωσικών λογαριασμών μαύρου χρήματος στις κυπριακές τράπεζες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν βρέθηκαν  συγκλίσεις  εξ αποστάσεως
Δεν κλείνει το χάσμα απόψεων μεταξύ Κύπρου και τρόικας και γι' αυτό η κυπριακή πλευρά κάλεσε τους δανειστές μας να κατέβουν στο νησί για διαπραγματεύσεις.

ΑΤΑ, τραπεζικά κεφάλαια, εποπτεία συνεργατικών και ημικρατικοί είναι κεφαλαιώδη ζητήματα και για τις δύο πλευρές και εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα. Η κυπριακή πλευρά κάλεσε στην Κύπρο την τρόικα όχι για να υπογραφεί το μνημόνιο αλλά για να συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο τα ανοικτά ζητήματα. Μάλιστα, είναι κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας ο οποίος αναμένεται να εμπλακεί πλέον ενεργά στη διαπραγμάτευση. Θεωρείται ότι η  κάθοδος τη τρόικας δεν καθυστερεί για τεχνικούς λόγους αλλά λόγω απροθυμίας επίσκεψης στο νησί πριν κλείσουν όλα τα ζητήματα.

Στο μεταξύ, έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αναφέρει ότι η τρόικα κρίνει ως «ανεπαρκείς» τις προτάσεις της κυπριακής πλευράς σε ό,τι αφορά ένα «πιθανό μνημόνιο συναντίληψης», σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Η ομάδα εργασίας του Eurogroup ζήτησε ξανά από την Κύπρο να συνεργαστεί με την τρόικα», αναφέρεται στο έγγραφο για το οποίο κάνει λόγο το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι εξασφάλισε το έγγραφο στο Βερολίνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"