Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 9, 2013

Κινέζα εκατομμυριούχος καθαρίζει δρόμους για να δώσει το παράδειγμα στα παιδιά της

Εικόνα
Πεκίνο:  Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία της 53χρονης Κινέζας εκατομμυριούχου Γιου Γιοζχεν, η οποία παρά την μεγάλη της περιουσία, εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά ως οδοκαθαρίστρια προκειμένου να δώσει το καλό παράδειγμα στα παιδιά της.

Αφυπηρετήσεις, αλλιώς στάση πληρωμών στον δήμο Γεροσκήπου

Εικόνα
Πάφος : Ο δήμος Γεροσκήπου επεξεργάζεται ένα ειδικό Σχέδιο Αφυπηρετήσεων, με στόχο την πρόωρη έξοδο από τη δημοτική υπηρεσία 14 τουλάχιστον υπαλλήλων. 

Στην κατάψυξη βρίσκεται ολόκληρη η Κύπρος (Χιόνια στο Τρόοδος, στον Πενταδάχτυλο και στα ημιορεινά )

Εικόνα
Λευκωσία:  Την πιο κρύα μέρα του φετινού Χειμώνα διανύει η Κύπρος με θερμοκρασίες μέχρι και 9 βαθμούς υπό το μηδέν σε ορεινές περιοχές, όπου χιονίζει κατά διαστήματα. Χιόνια έπεσαν και σε αρκετές ημιορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Όλα τα Ζώδια 9/1

ΚΡΙΟΣ   «Όσο ζω, μαθαίνω» Άλλοι το μυαλό σας το έχετε σε εκδρομές και χειμερινά σπορ και άλλοι επικοινωνείτε με άτομα που μένουν μακριά. Συγχρόνως ίσως αναζητήσετε ευκαιρίες για να μάθετε νέα πράγματα ή να διευρύνετε τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις σας. Η παρουσία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω δίνει τύχη σε ζητήματα καριέρας και συγχρόνως προμηνύει μια εποχή που θα χρειαστεί να ξοδεύετε με φειδώ, παρόλο που ίσως θα έχετε κάποια ενίσχυση από ηλικιωμένα πρόσωπα. Οι γεννημένοι του 1956 έχετε την τάση να αποκτήσετε τη φήμη ειδικού.

Σαν σήμερα. . . 9 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1349:  Επτακόσιοι Εβραίοι καίγονται ζωντανοί στη Βασιλεία της Ελβετίας, επειδή θεωρούνται υπεύθυνοι για τη βουβωνική πανώλη που έπληξε την πόλη. 1438:  Αρχίζει στη Φεράρα της Ιταλίας η ομώνυμη σύνοδος των Εκκλησιών της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης, με στόχο την άρση του  Σχίσματος του 1054 . Στη σύνοδο, η οποία αργότερα θα μεταφερθεί στη Φλωρεντία, συμμετέχει και ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιωάννης Η'. Αν και αποφασίζεται η ένωση των δύο Εκκλησιών, η ανθενωτική μερίδα της Κωνσταντινούπολης υπερισχύει και τελικά ανατρέπει την αρχική απόφαση.

AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - Η Γαλλία στέλλει στην Κύπρο τη κορβέτα «L’Adroit»

Εικόνα
Θα σταθμεύει στο λιμάνι της Λεμεσού για επιτήρηση της Κυπριακής ΑΟΖ και των Γαλλικών συμφερόντων.-   ΠΑΡΙΣΙ: Στην Ανατολική Μεσόγειο με τελικό προορισμό την Κύπρο θα πλεύσει στις 23 Ιανουαρίου η νεότευκτη stealth κορβέτα του γαλλικού στόλου, «L’Adroit», το πρώτο σκάφος της κλάσης «Gowind» σε μία κίνηση που λέει πολλά σε ότι αφορά την γεωστρατηγική επιλογή της Γαλλίας στο θέμα των κυπριακών υδρογονανθράκων, καθ’ ον χρόνο οι συνομιλίες με την γαλλική εταιρεία Τοτάλ, «βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο» όπως ενημέρωσε χθες τη Βουλή ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης. 

Συναγερμός σε Κυβέρνηση και Κόμματα για τη βιωσιμότητα του χρέους

Εικόνα
Έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών και ολονύκτια σύσκεψη Κομμάτων και Κυβέρνησης.-   Όλα τα πόδια τους σε ένα παπούτσι έβαλαν Κυβέρνηση και Κόμματα μετά τη βεβαίωση του Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη στη χθεσινή συνεδρία Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής Οικονομικών ότι το δημόσιο χρέος έχει καθορισθεί στα δέκα δισεκατομμύρια και συνεπώς χαρακτηρίζεται ως μη βιώσιμο.

Στο 14% εκτοξεύτηκε η ανεργία στην Κύπρο τον Νοέμβριο

Εικόνα
Μέτρα επειγόντως ζητούν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ.- Στο 14,0% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Κύπρο το Νοέμβριο από 13,8% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.   Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο 11,8% (11,7% τον Οκτώβριο) του ενεργού πληθυσμού, ενώ στο σύνολο της ΕΕ παρέμεινε αμετάβλητη στο 10,7 %.

Συλικιώτης: Από το 2015 θα έχουμε φθηνότερο ρεύμα

Εικόνα
Ενημέρωση της Επιτροπής Εμπορίου για τις διαπραγματεύσεις και το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων.-  Η Κύπρος μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα έχει φυσικό αέριο υπό τη μορφή της ενδιάμεσης λύσης, για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής, ανέφερε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.   Όπως σημείωσε η τελική απόφαση για το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει στις 4 Φεβρουαρίου, όπου θα επιλεγεί μία εκ των δεκατεσσάρων εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον  να φέρουν φυσικό αέριο στην Κύπρο, είτε με πλοία που υγροποιούν και αποϋγροποιούν το φυσικό αέριο , είτε με πλοία τα οποία μπορούν να συμπιέσουν το αέριο.  Υπέδειξε παράλληλα ότι η Κύπρος είναι υποχρεωμένη να φέρει φυσικό αέριο στην Κύπρο το 2015 ελέω και του δανείου ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ που θα αποδεσμεύσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.  

Η Βουλή ζητεί την επιβολή πλαφόν στο γάλα

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου και οι Βουλευτές Αγγελος Βότσης του ΔΗΚΟ και Γιώργος Βαρνάβα του ΚΣ ΕΔΕΚ κάλεσαν με δηλώσεις τους τον Υπουργό Εμπορίου να εξετάσει τις τιμές του γάλακτος και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για επιβολή πλαφόν, να επιβάλει ανώτατη τιμή στο συγκεκριμένο πρώτης ανάγκης αγαθό.

Δίκη Μαρί: Λάθος και ο τόπος και το στοίβαγμα των πυρομαχικών

Εικόνα
Κατάθεση εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα.-  Με την κατάθεση δύο εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, συνεχίστηκε χθες η ακροαματική διαδικασία για την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.   Οι δύο εμπειρογνώμονες συμμετείχαν στην ομάδα που ήρθε στην Κύπρο στις 12 Ιουλίου 2011 προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια που οδήγησαν στην φονική έκρηξη και στις 13 του μήνα συνέταξαν την έκθεση τους στην οποία αναφέρεται ότι ήταν λάθος η επιλογή του χώρου για τη φύλαξη και στοίβαξη 421 συνολικά τόνων πυρίτιδας, που χαρακτηρίστηκε «ωρολογιακή βόμβα» ότι δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη η επιθεώρηση που έγινε στο διογκωμένο εμπορευματοκιβώτιο της 6/7/2011 και δεν έγιναν άμεσες ενέργειες προς αποφυγή του «μεγάλου κακού», ότι την έναρξη της πυρκαγιάς στα εμπορευματοκιβώτια θα έπρεπε να δοθούν οδηγίες για εκκένωση της ναυτικής βάσης και ότι οι Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ έπρεπε να ενημερωθ

Στα χέρια της Αστυνομία το ζεύγος των Ιρανών ληστών της Λεμεσού

Εικόνα
Σχεδίαζαν να φύγουν αμέσως μετά τη ληστεία.- Ρόπαλα, όπλα, μάσκες και περούκες βρέθηκαν στο δωμάτιό τους.- Παραδόθηκαν αργά χθες το απόγευμα στην Αστυνομία, το ζεύγος Ιρανών που λήστεψαν τη Δευτέρα κοσμηματοπωλείο στη Λεμεσό. Το ζεύγος μαζί με τον δικηγόρο τους εμφανίστηκαν στις  6 το απόγευμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.