Η Βουλή ζητεί την επιβολή πλαφόν στο γάλα


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου και οι Βουλευτές Αγγελος Βότσης του ΔΗΚΟ και Γιώργος Βαρνάβα του ΚΣ ΕΔΕΚ κάλεσαν με δηλώσεις τους τον Υπουργό Εμπορίου να εξετάσει τις τιμές του γάλακτος και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για επιβολή πλαφόν, να επιβάλει ανώτατη τιμή στο συγκεκριμένο πρώτης ανάγκης αγαθό.

Σε δηλώσεις  μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι αποτελεί πρόκληση την ώρα που καλπάζει η ακρίβεια και τα κυπριακά νοικοκυριά στενάζουν, η Επιτροπή Σιτηρών ουσιαστικά να τροφοδοτεί την ακρίβεια και να δημιουργούν πρόβλημα στην αλυσίδα βασικών ειδών διατροφής, όπως είναι η  περίπτωση του γάλακτος.
 
Η αύξηση που θα φθάσει στον καταναλωτή είναι υπερβολική και προκλητική και δεν μπορεί να την αντέξει το κυπριακό νοικοκυριό, είπε αναφέροντας πως ενώ το λίτρο γάλακτος ήταν κάτω του 1 ευρώ φθάσαμε να εξακοντιστεί στο 1,5.
 
Περαιτέρω είπε ότι η Επιτροπή Εμπορίου έδωσε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και το Υπουργείο Εμπορίου όλα τα απαιτούμενα όπλα, ψήφισε το νόμο για καθορισμό ανώτατης τιμής και απηύθυνε έκκληση να εξεταστεί το θέμα και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας του καταναλωτή.
 
Ο κ. Βότσης ανέφερε πως η Κυβέρνηση έχει ενώπιον της το όπλο της επιβολής πλαφόν σε προϊόντα, των οποίων οι τιμές κρίνονται υπερβολικά ψηλές και κάλεσε το Υπουργείο να εξετάσει το θέμα και εάν δικαιολογείται η επιβολή πλαφόν να το επιβάλει.
 
Ο κ. Βαρνάβα είπε ότι θεωρούμε πως ο Υπουργός Εμπορίου έχει στα χέρια του συγκεκριμένο όπλο και τον καλούμε  να ερευνήσει το θέμα και εάν δικαιολογείται η έκδοση διατάγματος καθορισμού πλαφόν να προχωρήσει άμεσα σε αυτή την ενέργεια.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"