Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 10, 2012

Σαν σήμερα...10 Φεβρουαρίου

Εικόνα

Εμπλοκή στις Βρυξέλλες – θέλουν και την ψήφο της Βουλής

Εικόνα
Σοβαρές αντιρρήσεις του Eurogroup που έχουν να κάνουν τόσο με το ίδιο το πρόγραμμα όσο και με το PSI – Ενταση αντιδράσεων στην Ελλάδα – Παραίτηση του Υφυπουργού Εργασίας - Ο Σαμαράς ζητά εκλογές τώρα. – Συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις. Βρυξέλλες:  Εμπλοκή για την ελληνική συμφωνία σημειώθηκε στο Εuro Working Group. Οι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες, έχοντας προφανώς πολιτικές εντολές, απαίτησαν, για να γίνει αποδεκτή η συμφωνία των κομμάτων με την τρόικα, τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών καθώς και έγκριση των συμφωνηθέντων από την Ελληνική Βουλή. 

Αρχιεπίσκοπος: Αλλαγή ηγεσίας επιθυμεί η Εκκλησία

Εικόνα
«Αν συνεχισθούν οι εκπτώσεις, η Κύπρος θα τουρκοποιθεί» Σε περίπτωση που συνεχιστεί η γραμμή των εκπτώσεων στο Κυπριακό τότε η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β, προσθέτοντας πως η Εκκλησία επιθυμεί μια νέα ηγεσία η οποία να επανατοποθετήσει το κυπριακό πρόβλημα, αφού είναι θέμα εισβολής και κατοχής. 

Για στοχευμένες διαρροές και διαστρεβλώσεις κατηγορεί την αντιπολίτευση ο Κυβ. Εκπρόσωπος

Εικόνα
Αποδίδει τις επικρίσεις Αναστασιάδη στην επιθυμία του να εκλεγεί Πρόεδρος «Αυτοί που ουσιαστικά καθιστούν ανενεργό το Εθνικό Συμβούλιο είναι αυτοί που όλη μέρα και κάθε μέρα τίποτα άλλο δεν κάνουν παρά να σχολιάζουν επιλεκτικές και στοχευμένες διαρροές στον Τύπο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό και τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και να κατηγορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις θέσεις του στο Κυπριακό», τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Φυσικό Αέριο: Αμφισβητεί ο Στεφάνου ότι το δημόσιο συμφέρον θα ληφθεί υπόψη από τους τεχνοκράτες

Εικόνα
Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τη διαδικασία για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για το φυσικό αέριο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, ο Εκπρόσωπος διερωτήθηκε πώς μπορεί μια ομάδα τεχνοκρατών να διαπραγματευτεί το θέμα του β΄ γύρου αδειοδοτήσεων για το φυσικό αέριο από τη στιγμή που πρόκειται για ένα θέμα που περιλαμβάνει σημαντικά ζητήματα δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας.

Θέματα Προεδρίας ΕΕ συζήτησαν Χριστόφιας- Γιωρκάτζης

Εικόνα
Το ρόλο της πρωτεύουσας στην προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία το δεύτερο εξάμηνο του 2012 συζήτησαν, ανάμεσα σε άλλα θέματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τελευταίου. Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «επικεντρωθήκαμε σε θέματα που αφορούν το ρόλο της Λευκωσίας στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ αλλά και σε σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη». 

ΔΗΣΥ: Όχι επανάληψη του σεναρίου Eurocypria στις ΚA

Εικόνα
Ομιλία Χάρη Γεωργιάδη στην ολομέμεια της Βουλής H Βουλή δεν θα πρέπει να επιτρέψει την επανάληψη του σεναρίου της Eurocypria στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος τάχθηκε εναντίον μιας εκ νέου κρατικής ενίσχυσης των ΚΑ και υπέρ της αποκρατικοποίησης της εταιρείας.