Αρχιεπίσκοπος: Αλλαγή ηγεσίας επιθυμεί η Εκκλησία

«Αν συνεχισθούν οι εκπτώσεις, η Κύπρος θα τουρκοποιθεί»

Σε περίπτωση που συνεχιστεί η γραμμή των εκπτώσεων στο Κυπριακό τότε η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β, προσθέτοντας πως η Εκκλησία επιθυμεί μια νέα ηγεσία η οποία να επανατοποθετήσει το κυπριακό πρόβλημα, αφού είναι θέμα εισβολής και κατοχής. 

Ο Αρχιεπίσκοπος που μιλούσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου «Κυπριακής Αγιολογίας», στο Παραλίμνι ανέφερε ακόμα ότι «είμαστε χώρα της Ευρώπης και πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας». 

Κληθείς να σχολιάσει όσα περιέχονται στο γενικό περίγραμμα θέσεων της ε/κ πλευράς και στο έγγραφο συγκλίσεων της 29ης Ιανουαρίου του 2010 που δόθηκε την Τρίτη στα κόμματα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι «πολύ μας ανησυχούν» όσα περιέχονται στα έγγραφα αυτά. 

«Εάν συνεχίσουμε αυτή τη γραμμή των εκπτώσεων, αυτός ο τόπος θα τουρκοποιηθεί» είπε και πρόσθεσε πως «οι απόψεις της Εκκλησίας είναι γνωστές. Εμείς επιθυμούμε μια νέα ηγεσία η οποία να επανατοποθετήσει το εθνικό μας θέμα, είναι θέμα εισβολής και κατοχής, με τους Τουρκοκυπρίους ζήσαμε επί αιώνες ευτυχισμένοι και επιθυμούμε να ζήσουμε ξανά. Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι και το στρατό της και τους έποικους της πρέπει να τους πιάσει και να φύγει από τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε. 

Πρόσθεσε ότι «είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να βάλουμε την Τουρκία «στον τοίχο» με τα δώρα που μας έστειλε ο Θεός και εκείνη δεν θα μπορεί να κάνει οτιδήποτε εις βάρος μας. Είμαστε χώρα της Ευρώπης και πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας μέσα στην Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιτέλους να εφαρμοστεί και στην Κύπρο» ανέφερε. 

Αυτό, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος «εξαρτάται από εμάς, εμείς πρέπει να το ζητήσουμε, να μην περιμένουμε να το ζητούν οι ξένοι. Αυτή είναι η γραμμή της Εκκλησίας και θέλω να πιστεύω ότι ο λαός μας, ιδίως τα τελευταία χρόνια, έχει μια εθνική εγρήγορση που θα μας δώσει τη χαρά να δούμε να υλοποιείται αυτή η εθνική γραμμή για τη σωτηρία αυτού του τόπου και αυτού του λαού». 

Κληθείς να σχολιάσει τη πραγματοποίηση του Συνεδρίου, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «ίσως έπρεπε να γίνει προ πολλού», σημείωσε πως έστω και αργά ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου είχε την «ωραία σκέψη και απόφαση να το συγκαλέσει και πρόσθεσε ότι «αγαθή συγκυρία η Κύπρος ήταν δίπλα στα Ιεροσόλυμα και από τα πρώτα χρόνια, το Ευαγγέλιο των Διδασκάλων ακούστηκε στην Κύπρο».

Πρόσθεσε ότι «είχε επιδράσει η Εκκλησία των Ιεροσολύμων σε ένα νέφος Αγίων, Μαρτύρων, Οσίων στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας και κοσμούν την Εκκλησία της Κύπρου όλοι αυτοί οι Άγιοι που, άλλοι είναι Κύπριοι άλλοι ήρθαν από το εξωτερικό και βίωσαν και αγίωσαν στα Άγια χώματα της Κύπρου» και σημείωσε πως «αυτό μας τιμά όλους ιδιαιτέρως και πρέπει αυτή την αγία ζωή η Εκκλησία μας να τη συνεχίσει μέσα στους αιώνες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"