Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 2, 2012

Κυκλοφορεί το Gold αναλύοντας τα περί φορολογιών

Εικόνα
Το πρώτο μηνιαίο, αγγλόφωνο περιοδικό για επενδύσεις, την αγορά και την οικονομία όπως επίσης και τις υπηρεσίες κυκλοφορεί στις 7 Φεβρουαρίου σε όλα τα περίπτερα. “The Joy of Tax” είναι ο τίτλος του νέου Gold, το οποίο στο ομώνυμο cover story αναλύει όλες τα παραμέτρους που αφορούν την φορολογία στην Κύπρο, τόσο των εταιρειών όσο και των ατόμων. Συνεντεύξεις, αναλύσεις και απόψεις όπως επίσης και μεγάλη παρουσίαση των διεθνών τάσεων στις αγορές εμπορευμάτων, μετάλλων και συναλλάγματος συμπληρώνουν την πλούσια θεματολογία του Gold. 

Διαφορές ΔΝΤ-Γερμανίας καθυστερούν το PSI

Εικόνα
Η ανακοίνωση της πολυαναμενόμενης συμφωνίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI) καθυστερεί εν μέρει εξαιτίας ορισμένων μεγάλων διαφορών μεταξύ δύο εκ των βασικών πιστωτών της Ελλάδας: του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Γερμανίας.

ΡΙΚ το μεγαλείο σου

Εικόνα
Στην Επιτροπή Οικονομικών εξετάζεται την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, ο προϋπολογισμό του ΡΙΚ, το οποίο την ίδια στιγμή φαίνεται να βρίσκεται υπό καθεστώς κακοδιαχείρισης που φτάνει τα όρια του «οικονομικού εγκλήματος».

Facebook: Τέλη του 2012 στη Wall Street

Εικόνα
Το Facebook αναμένεται να μπει εντός του 2012 στο χρηματιστήριο, διαθέτοντας στην αγορά κοντά στα 5 δισ. δολάρια σε τίτλους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της 1ης Φεβρουαρίου, ο διαδικτυακός τόπος που έχει πέραν των 845 εκατομμυρίων χρηστών ανά τον κόσμο, δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία εισαγωγής του στο χρηματιστήριο. Για πρώτη φορά ωστόσο, δημοσιοποίησε τα οικονομικά του στοιχεία: το 2011 ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 3.71 δισ. δολάρια και ήταν διπλάσιος από το προηγούμενο έτος. Η εισαγωγή του Facebook στο χρηματιστήριο εκτιμάται ως ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα στη χρηματιστηριακή αγορά τόσο των ΗΠΑ όσο βέβαια και ολόκληρου του πλανήτη.

4ο Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Εικόνα
Το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) σημειώνει αλματώδη ανάπτυξη την τελευταία διετία και αποτελεί πλέον κανόνα για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές και ευέλικτες στο σκηνικό που αλλάζει συνεχώς. Καταφέρνει να εκμηδενίζει τις αποστάσεις και το χρόνο τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δημόσια εικόνα κάθε εταιρείας.  Τα πλεονεκτήματα του είναι πολλά, έναντι του φυσικού καταστήματος, λόγω του χαμηλού κόστους διαχείρισης, της μεγαλύτερης αγοράς στην οποία απευθύνεται και στις φθηνότερες εμπορικές συναλλαγές που επιτυγχάνονται μέσω αυτού.

Κεντρική Συνεργατική: Νέο κτίριο 27 εκ. ευρώ

Εικόνα
Περί τα τέλη του 2014 τα κεντρικά γραφεία της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, μεταφέρονται από τον υφιστάμενο χώρο του έναντι του παλαιού ΓΣΠ στην λεωφόρο Αθαλάσσας. Στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Marfin Laiki, της Ελληνικής Τράπεζας, της ΑΗΚ καθώς και το Ολυμπιακό Μέγαρο επιλέγει και η Κεντρική Συνεργατική να μεταφέρει τις εργασίες των κεντρικών γραφείων της.

Προμηθευτές: Σφίγγει ο κλοιός, πλησιάζουν ενοποιήσεις

Εικόνα
Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και για… προμηθευτές. Οι δυσκολίες των τελευταίων ετών στον τομέα του εμπορίου, καθιστούν τις συνεργασίες μεταξύ προμηθευτών όλο και πιο αναγκαίες ως λύσεις για διέξοδο από την οικονομική στενότητα που κυριαρχεί. Ήδη, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που έχουν ξεκινήσει μεταξύ τους επαφές για να διερευνήσουν τη συγκεκριμένη λύση αφού θεωρούν πως είναι ο καλύτερος τρόπος τη συγκεκριμένη στιγμή για μείωση κόστους.

Eίναι σημάδια των καιρών;

Εικόνα
Eίναι σημάδια των καιρών; Είναι ο άνθρωπος ένα έξυπνο τέρας εκπαιδευόμενο να διαπράττει νόμιμα εγκλήματα. Κοιτάζω στις σελίδες της ιστορίας και βλέπω ότι το κέρδος οδηγούσε αυτοκρατορίες στο να σφαγιάσουν τόπους. Χρόνια φωτιάς, διαμαχών και θλίψης και οι φερόμενοι ως ευεργέτες αρπάζανε χώρες, απο τους σταυροφόρους έως τους κονκισταδόρες όλοι τους ασεβείς κατακτητές που φερόντουσαν στους ντόπιους σαν να ηταν αυτοί πόρνες. Σήμερα, άκουω μωρά από το Λίβανο να κλαίνε, βλέπω ιμπεριαλιστικά μυαλά να ξεπερνάνε τα όρια. Έξυπνες βόμβες και χαμένες στιγμές, μασάνε άλλων χωρών τα πλούτη σαν τρωκτικά. Η ανθρωπότητα είναι σε ανοικτό πόλεμο με τη φύση, παρεμβαίνουμε χωρίς να έχουμε σεβασμό στη δομή της. Άνθρωποι! Κόβουνε τα δένδρα του Αμαζόνιου και η μητέρα γη ακόμα μετράει τις απώλειες της. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο θα ξαναέβαφα τη θάλασσα γαλάζια και θα έτρεφα τους φτωχούς.

Σαν σήμερα... 2 Φεβρουαρίου

Εικόνα
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων . .   Γεγονότα