Κεντρική Συνεργατική: Νέο κτίριο 27 εκ. ευρώ


Περί τα τέλη του 2014 τα κεντρικά γραφεία της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, μεταφέρονται από τον υφιστάμενο χώρο του έναντι του παλαιού ΓΣΠ στην λεωφόρο Αθαλάσσας. Στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Marfin Laiki, της Ελληνικής Τράπεζας, της ΑΗΚ καθώς και το Ολυμπιακό Μέγαρο επιλέγει και η Κεντρική Συνεργατική να μεταφέρει τις εργασίες των κεντρικών γραφείων της.

Το κόστος ανέγερσης του κτιρίου υπολογίζεται στα 27 εκ. ευρώ, ενώ το έργο θα αναπτυχθεί σε ιδιόκτητο τεμάχιο γης έναντι της εκκλησίας Αποστόλου Βαρνάβα και το οποίο σήμερα είναι αναξιοποίητο. Σημειώνεται ότι προ πενθημέρου η Κεντρική Συνεργατική προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τα νέα κεντρικά της γραφεία και ήδη το ενδιαφέρον από μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού είναι μεγάλο, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο INBNews ο επικεφαλής της Κεντρικής Συνεργατικής, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης.
Ο κ. Χλωρακιώτης τονίζει μάλιστα ότι το υπολογιζόμενο κόστος ανέγερσης του κτιρίου δύναται να περιοριστεί λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος, ενώ αναφέρει ακόμη πως θα τεθεί και στενό χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου. «Αισιοδοξούμε ότι περί τα τέλη του 2012 θα αρχίσουν οι εργασίες προς κατασκευή του έργου και σε λιγότερο από δύο έτη θα ολοκληρωθεί το νέο σπίτι της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας. Ο σχεδιασμός αναμένεται να πληροί τόσο αισθητικά όσο και εργονομικά κριτήρια. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε επιλέξει τη σύσταση κριτικής επιτροπής από το ΕΤΕΚ που είναι το καθ’ ύλη αρμόδιο σύνολο για ζητήματα αρχιτεκτονικής και μηχανικής» τα λόγια του κ. Χλωρακιώτη στο INBNews. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"