Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 16, 2012

Στη μέγγενη ο Χριστόφιας για στρατηγική απεγκλωβισμού

Εικόνα
Κρίσιμη η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου  «Εκ των υστέρων φωνές απελπισίας για βοήθεια»  χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης τις εκκλήσεις που απηύθυναν το Σαββατοκυρίακο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να στηρίξουν σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο τον Πρόεδρο Χριστόφια  «στη μάχη που έχει να δώσει στο Green Tree».

Αναστασιάδης: Έγκαιρη συνδιαβούλευση και όχι εκ των υστέρων φωνές απελπισίας

Εικόνα
Όταν χαράζονται και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες είναι τότε που χρειάζεται συνδιαβούλευση και όχι εκ των υστέρων φωνές απελπισίας για βοήθεια, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας το μήνυμα του ΓΓ του ΑΚΕΛ από το Λονδίνο για στήριξη του Προέδρου Χριστόφια από τα πολιτικά κόμματα, ενόψει της συνάντησης στο Greentree. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως ''θα έχουμε αύριο (σήμερα) την ευκαιρία να ακούσουμε τον Πρόεδρο στο Εθνικό Συμβούλιο να μας πει τι είναι αυτό το συγκεκριμένο που ζητά, έστω και τώρα, έστω και πολύ αργά και μακάρι να είμαστε στη θέση να του προσφέρουμε την όποια βοήθεια''.

Στεφάνου-Κυπριανού: Ο Πρόεδρος χρειάζεται στήριξη

Εικόνα
Ενόψει της συνάντησης στο Greentree, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζεται τη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όποιες προθέσεις συγκεκριμένων κύκλων για εκτροπή της διαδικασίας, η οποία είναι πολύ ξεκάθαρη, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. 

Αρχιεπίσκοπος: Καλύτερα χίλια αδιέξοδα παρά εκπτώσεις

Εικόνα
Να μη φοβηθούμε την επίρριψη ευθυνών και να καταγγείλουμε τους εκπροσώπους των ΗΕ «Προτιμούμε χίλιες φορές χίλια αδιέξοδα, παρά να κάνουμε εκπτώσεις», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, εκφράζοντας τη θέση της Εκκλησίας για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο Κυπριακό ενόψει και της συνάντηση στο Greentree.

Θαρραλέες αποφάσεις στο Εθνικό ζητά το ΔΗΚΟ

Εικόνα
«Φάρος, η παλλαϊκή απόφαση της 24ης Απριλίου 2004» Δραστικές και θαρραλέες αποφάσεις προς αποτροπή των διαφαινόμενων σοβαρότατων κινδύνων που ελλοχεύουν στο Κυπριακό, πρέπει να λάβει στην του συνεδρία το Εθνικό Συμβούλιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ. Το ΔΗΚΟ, αναφέρεται, θεωρεί πως εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, λίγες ημέρες πριν τη νέα συνάντηση στο Green Tree, δεν μένουν άλλα περιθώρια διάσωσης της εθνικής μας αξιοπρέπειας και διασφάλισης των βασικών αρχών λύσης του Κυπριακού. 

Κρίσιμες συνομιλίες στην Αθήνα του ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Εικόνα
Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο - Συναντήσεις με Σαμαρά και Δήμα ΑΘΗΝΑ: Αιφνίδια μονοήμερη πραγματοποίησε χθες στην ελληνική πρωτεύουσα ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ο οποίος είχεείχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με βασική θέμα τις διαδιακσίες για ρύθμιση του ελληνικού χρέους..

ΟΜΗΡΟΥ: Η ΕΔΕΚ δεν δίνει σε κανέναν λευκή επιταγή

Εικόνα
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μας άφηνε στο σκοτάδι για μήνες και τώρα ζητά βοήθεια Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας «άφησε για μήνες» στο σκοτάδι την πολιτική ηγεσία του τόπου σε ό,τι αφορά την κατάσταση στις απευθείας συνομιλίες, και απάντησε στην έκκληση για στήριξη που απηύθυνε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ότι δεν πρόκειται να του δώσουν λευκή επιταγή.