Στη μέγγενη ο Χριστόφιας για στρατηγική απεγκλωβισμού

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου 

«Εκ των υστέρων φωνές απελπισίας για βοήθεια»  χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης τις εκκλήσεις που απηύθυναν το Σαββατοκυρίακο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να στηρίξουν σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο τον Πρόεδρο Χριστόφια  «στη μάχη που έχει να δώσει στο Green Tree».

Κρίσιμη αναμένεται η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου με τα κόμματα να έχουν ήδη εκδηλώσει τις προθέσεις τους, για τις σοβαρές αποφάσεις που καλούνται να λάβουν, ενόψει της τριμερούς στη Νέα Υόρκη. 

Την εκτίμηση ότι εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, λίγο πριν το Green Tree, δεν μένουν άλλα περιθώρια διάσωσης της εθνικής μας αξιοπρέπειας, δηλώνει το ΔΗΚΟ και ζητά να ληφθούν θαρραλέες αποφάσεις με φάρο την παλλαϊκή απόφαση της 24ης Απριλίου 2004.

Σκληρή στάση και από την ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος της οποίας Γιαννάκης Ομήρου κατηγόρησε τον  Πρόεδρο Χριστόφια, για το «σκοτάδι που επέλεξε να αφήσει τα κόμματα γύρω από τις εξελίξεις για μήνες».

Ο Κ. Ομήρου δήλωσε πως «Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν, εάν συνεχίσουν να ακολουθούνται οι ίδιες πολιτικές που μας οδήγησαν στο σημερινό εκβιαστικό περιβάλλον του Greentree».

Έφτασε η στιγμή το Εθνικό Συμβούλιο να προχωρήσει στο σχεδιασμό μιας νέας συνολικής στρατηγικής και να καθορίσει τον τρόπο υλοποίησης της, για λύση στο Κυπριακό, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Το θέμα της διεθνούς συνδιάσκεψης ζητούν να συζητηθεί σήμερα στο Εθνικό συμβούλιο οι Οικολόγοι, επικρίνοντας παράλληλα τον Πρόεδρο Χριστόφια  για την απόφασή του να δηλώσει ότι θα πάει στο Greentree, πριν από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «Προτιμούμε χίλιες φορές χίλια αδιέξοδα, παρά να κάνουμε εκπτώσεις. Στήριξη επί του εθνικού ζητήματος νομίζω ότι του δίδουν όλοι, 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"