Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 27, 2012

Οι κλειδαριές της αγάπης (Μήπως να κάνουμε και εμείς στην Κύπρο;)

Εικόνα
Φαίνεται ότι οι κλειδαριές δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να διαφυλλάξουμε την ασφάλειά μας. Μια νέα συνήθεια εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη καθώς νέα ζευγάρια γράφουν τα ονόματά τους πάνω σε λουκέτα, τα οποία τοποθετούν σε συγκεκριμένα σημεία και στη συνέχεια πετάνε το κλειδί.  Η κίνηση αυτή συμβολίζει το δέσιμο των ζευγαριών και έιναι μια ακόπμη εκδήλωση της παντοτινής αγάπης που υπόσχονται τα ζευγάρια. Σε μερικές χώρες πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη. Παρακάτω ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων τόπων.

Σαν σήμερα...27 Ιανουαρίου

Εικόνα
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος . Γεγονότα 1593:  Το Βατικανό οδηγεί σε δίκη τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο για τις αιρετικές απόψεις του.

Σήμερα το τελευταίο αντίο στο Θ. Αγγελόπουλο

Εικόνα
Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου, μετά από απόφαση του Παύλου Γερουλάνου... Η κηδεία θα γίνει σήμερα στις 16:00 το απόγευμα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας... του Θόδωρου Αγγελόπουλου είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Και ο Μικ Τζάγκερ στο Davos... πλάι στον Ντέιβιντ Κάμερον

Εικόνα
  Μπορεί κάποιος δύσκολα να φανταζόταν τον θρυλικό τραγουδιστή των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ στο πλευρό του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, ωστόσο αυτό γίνεται πραγματικότητα στο Davos σε εκδήλωση για προώθηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι ο γερόλυκος της ροκ θα συμμετάσχει σε μια εκδήλωση που οργανώνεται για τη σύνοδο των πλουσιότερων κρατών στο Davos, με επίκεντρο τη Βρετανία. Δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του σερ Μικ -αφού από το 2003 κατέχει τον τιμητικό τίτλο με βασιλική απόφαση- σ’ αυτή την εκδήλωση. Η συμμετοχή του, πάντως, ενδεχομένως να στενοχωρήσει τον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, ο οποίος αν και θαυμαστής του ουδέποτε κατάφερε να τον πείσει για τέτοια "συμπαράσταση". Έτσι κι αλλιώς οι καιροί αλλάζουν, έτσι και οι συνήθειες.

Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ πάει στο διάστημα

Εικόνα
Ο Γερμανός Τομ Έντερς, πρώην επικεφαλής της κατασκευάστριας αεροσκαφών Airbus, διορίστηκε διάδοχος του Γάλλου Λουί Γκαλουά ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου αεροδιαστημικής και άμυνας EADS, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ προτάθηκε για να αναλάβει μια θέση στο διοικητικό του συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος. Το Διοικητικό Συμβούλιο, που συνήλθε στο Άμστερνταμ, ενέκρινε το διορισμό του Έντερς ως επικεφαλής του ομίλου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του EADS θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιουνίου.

PSI: Κλειδώνει με 3,7% επιτόκιο

Εικόνα
Στο 3,7% κλείνει - σύμφωνα με τραπεζικές πηγές - το μέσο επιτόκιο της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, ενώ θα προβλέπεται και ρήτρα ανάπτυξης, ώστε οι ιδιώτες να κερδίσουν περισσότερα από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Μαρίνα Λάρνακας: Ανάγκη ρευστού και υπογραφών

Εικόνα
Tέλος Φεβρουαρίου ή εντός Μαρτίου πέφτουν οι υπογραφές μεταξύ κυβέρνησης και κοινοπραξίας Zenon, για το μεγαλεπήβολο έργο της διπλής ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας στη Λάρνακας. Σημειώνεται πως βάσει προηγούμενων υπολογισμός η διαπραγμάτευση και οι υπογραφές θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί τέλη του 2011. Η οικονομική στενότητα στην αγορά, ο μεγάλος διάλογος μεταξύ κυβέρνησης και κοινοπραξίας καθυστέρησαν το έργο, το οποίο αφορά αφενός τη μετακίνηση των αποθηκευτικών χώρων καυσίμων από τη Λάρνακα στο Βασιλικό και αφετέρου τη δημιουργία του νέου λιμανιού και μαρίνας πλησίον των σημερινών, παλιών εγκαταστάσεων.

Οι Κύπριοι ψωνίζουν από Ebay, Asos, Amazon

Εικόνα
Σε Ebay, Asos, Amazon, Cyprus Airways και Ryanair ξοδεύουν οι Κύπριοι τα περισσότερα χρήματα για αγορές online.