Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 28, 2012

Σαν σήμερα...29 Μαρτίου

Εικόνα

Επανασχεδιασμός του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Χάρτη

Εικόνα
Επί τάπητος η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε συνέδριο στην Αθήνα.- Για μονάδα υγροποίησης στην Κύπρο μίλησε ο Λαντάου.- Αμερικανός αντιπρόσωπος ήγειρε θέμα τουρκικών συμφερόντων. 

Χριστόφιας: «Αν δεν ήμουν πολιτικός, θα ήμουν καθηγητής»

Εικόνα
Μιλώντας σε ξένους φοιτητές είπε ότι στο εσωτερικό μέτωπο «γίνεται το σώσε» Tο μήνυμα ότι χωρίς λύση στο κυπριακό και με εφαρμογή σχεδίων, που δημιουργούν κρίση στην Κύπρο, και γύρω από την Κύπρο, η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην ΕΕ, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στο προεδρικό σε ομάδα Φοιτητών και Καθηγητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Παλέρμο στην Ιταλία και του Πανεπιστημίου Γρανάδας στην Ισπανία.

Αβέρωφ: Το ΦΑ ανοίγει νέες προοπτικές για Κύπρο και Ελλάδα

Εικόνα
Κύπρος και Ελλάδα θα πρέπει να καταστούν η Νορβηγία της ανατολικής Μεσογείου και να αποφευχθεί να γίνουν η Νιγηρία της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε ομιλία του στο Συνέδριο του Economist, στην Αθήνα.

Νέα συνάντηση σήμερα Χριστόφια-Ερογλου

Εικόνα
Μπορεί να είναι η τελευταία, δηλώνει ο Ερογλου Σήμερα πραγματοποιείται νέα συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού,  η οποία, όπως  δήλωσε ο κατοχικός ηγέτη, μπορεί να είναι η τελευταία.

Ο Αναστασιάδης παρουσίασε τις θέσεις του στην ΕΔΕΚ

Εικόνα
Σε αρκετά σημεία συμφωνούν, δήλωσε ο Ομήρου.- Ετοιμάζει και η ΕΔΕΚ προτάσεις.- Τις προγραμματικές θέσεις του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές εκλογές παρουσίασε ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου. 

Κοινή άσκηση Κύπρου, Γερμανίας, Ισραήλ, Ελλάδας, σύντομα

Εικόνα
Μετά την πρόσφατη επιτυχή άσκηση Κύπρου-γαλλίας Με επιτυχία στέφθηκε η πρόσφατη άσκηση έρευνας και διάσωσης των κυπριακών δυνάμεων με το γαλλικό πολεμικό ναυτικό, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, προσθέτοντας πως σύντομα θα ακολουθήσουν ασκήσεις με δυνάμεις άλλων φιλικών χωρών. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, μεταξύ των χωρών στις οποίες αναφέρθηκε ο Υπουργός, είναι η Γερμανία, το Ισραήλ και η Ελλάδα.

26 χρόνια φυλάκιση στον 56χρονο γυναικολόγο-βιαστή

Εικόνα
H μεγαλύτερη στην Κύπρο ποινή για βιασμό  Σε 26 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λάρνακα, τον 56χρονο γυναικολόγο Στέλιο Στυλιανού, ο οποίος διέπραξε σωρεία σεξουαλικών αδικημάτων εις βάρος ασθενών του, στην κλινική που διατηρούσε στην Αραδίππου.

Τα ΗΕ κρατούν σε ομηρία τα οστά αγνοουμένων

Εικόνα
Στην Επιτροπή Προσφύγων η διαφορά ΙΝΓΚ και ΔΕΑ Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων τέθηκαν χθες οι διαφορές που προέκυψαν μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοούμενων (ΔΕΑ), οι οποίες προκάλεσαν τη στασιμότητα στη διαδικασία ταυτοποίησης των οστών αγνοουμένων.

Σαν σήμερα...28 Μαρτίου

Εικόνα

«Παραγωγική» συνάντηση Αναστασιάδη-Καρογιάν

Εικόνα
Ο Καρογιάν δεν απέκλεισε στήριξη Αναστασιάδη – Τι προνοεί το «εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα» του ΔΗΣΥ.   Συνάντηση με φόντο της Προεδρικές εκλογές του 2013 είχαν χθες στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν, και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Νίκος Αναστασιάδης επέδωσε προγραμματικές προτάσεις στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα έχει σήμερα παρόμοια συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

«Προς το θετικό» η έκθεσή του, λέγει ο Ντάουνερ

Εικόνα
Καμία πληροφόρηση δεν έχει για την Αμμόχωστο - Συνάντηση  με τον πρόεδρο Χριστόφια.- Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση σε σχέση με τα όσα αναφέρονται στον τουρκικό Τύπο για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, τον Ιούλιο.  Όπως ανέφερε ο κ. Ντάουνερ, δεν έχει ενημέρωση για το θέμα ούτε από την τ/κ πλευρά, αλλά ούτε από την Τουρκία, προσθέτοντας ότι κατά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών δεν τέθηκε καν το θέμα. 

«Εκσυγχρονιστική Επανάσταση» το πρόγραμμά του ο ΔΗΣΥ

Εικόνα
Ως την ευκαιρία για την «εκσυγχρονιστική επανάσταση» στον τόπο μας βλέπει ο ΔΗΣΥ τις επερχόμενες Προεδρικές  Εκλογές του 2013. Με αυτό το στόχο  προχώρησε στη σύνταξη του περιγράμματος των προγραμματικών του προτάσεων με στόχο την δημιουργία συγκλίσεων με άλλα κόμματα.

Χριστόφιας: «Βαρωσιώτες, υπομονή και ψυχραιμία...»

Εικόνα
Περιμένει τι θα του πεί ο Ερογλου   Υπομονή και ψυχραιμία συνέστησε στους εκτοπισμένους κατοίκων των Βαρωσίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στο περιθώριο επίσκεψής του στα νέα κτίρια του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ της Γαλλίας σήμερα στην Κύπρο

Εικόνα
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας, στρατηγός Μπερνάρντ Ρακτ-Μαντού θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από σήμερα μέχρι τις 30 Μαρτίου 2012, ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση. 

Οκτώ οι ύποπτοι για την απάτη στα πρατήρια καυσίμων

Εικόνα
Υπό 6ήμερη κράτηση ο φερόμενος ως εγκέφαλος  Εντάλματα σύλληψης εναντίον άλλων τριών ατόμων εξέδωσε η Αστυνομία, σε σχέση με την απάτη στα πρατήρια πετρελαιοειδών, ανεβάζοντας τον αριθμό των υπόπτων οκτώ. Υπό κράτηση τελούν ήδη τέσσερις ύποπτοι, δύο από την Πάφο, ένας από τη Λευκωσία και ένας από τη Λάρνακα.

Στην Κύπρο αύριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Εικόνα
Ταξίδι με συμβολικό χαρακτήρα Αθήνα: Από την Κύπρο ξεκινά τις επισκέψεις του στο εξωτερικό ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ένα ταξίδι με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα. Ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο την Πέμπτη και την Παρασκευή, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και πολιτικούς παράγοντες του νησιού, με στόχο να τονιστούν οι αδελφικοί δεσμοί των δύο χωρών.