Ο Αναστασιάδης παρουσίασε τις θέσεις του στην ΕΔΕΚ

Σε αρκετά σημεία συμφωνούν, δήλωσε ο Ομήρου.- Ετοιμάζει και η ΕΔΕΚ προτάσεις.-

Τις προγραμματικές θέσεις του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές εκλογές παρουσίασε ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου. 

Η ΕΔΕΚ δεν έχει σε αρκετά σημεία διαφορετικές απόψεις από τις απόψεις του ΔΗΣΥ σε διάφορα θέματα, δήλωσε ο κ. Ομήρου, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι αναμένει τις προγραμματικές θέσεις της ΕΔΕΚ και ότι το κόμμα του είναι ανοικτό και στηρίζει τον διάλογο και την διαβουλευτική δημοκρατία. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης και η αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ παρουσίασαν αναλυτικά στην αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ πλαίσιο προγραμματικών θέσεων που αφορούν το Κυπριακό, την οικονομία, την εσωτερική διακυβέρνηση, τους θεσμούς, το κράτος, και το θέμα του φυσικού αερίου.

«Έχουμε ακούσει με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις που μας ανέπτυξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και η αντιπροσωπεία του κόμματος και πρέπει να πω ότι είναι προτάσεις πλήρεις και προτάσεις με τις οποίες σε αρκετά σημεία η ΕΔΕΚ δεν έχει διαφορετικές απόψεις», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γιαννάκης Ομήρου.
Πρόσθεσε, πως και η ΕΔΕΚ προετοιμάζει ένα πλαίσιο αρχών διακυβέρνησης, ένα πλαίσιο προγραμματικών θέσεων που καλύπτει όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής όσο και το Κυπριακό, την διαχείριση του Κυπριακού. «Και βεβαίως», συνέχισε, «ανεξάρτητα και από τις Προεδρικές Εκλογές, εμείς θεωρούμε ότι είναι προς όφελος του λαού μας να υπάρχουν συγκλίσεις, προγραμματικές, πολιτικές, πάνω στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο και το λαό».

Σε ό,τι αφορά τις Προεδρικές Εκλογές, ο κ. Ομήρου είπε πως με βάση απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η ΕΔΕΚ διερευνά και ανιχνεύει την προοπτική συνεργασίας με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. «Είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει οριστεί μια συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη, μια πρώτη συνάντηση με ανοικτή ημερήσια διάταξη. Αυτό δεν εμποδίζει σε καμιά περίπτωση να συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και με τον ΔΗΣΥ για τα θέματα των προγραμματικών θέσεων και των δικών μας και των θέσεων του ΔΗΣΥ», ανέφερε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε από την πλευρά του άκρως ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα δημιουργική τη συνάντηση. «Ορθά ελέχθη ότι αυτή την ώρα, αυτό που επιδιώκεται είναι η διαπίστωση πού υπάρχουν συγκλίσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Κοινή διαπίστωση είναι ότι το κράτος μας χρήζει ανασυγκρότησης, βαθειές τομές θα πρέπει να γίνουν αν θέλουμε να δώσουμε ελπίδα γενικότερα και στο λαό και πιο συγκεκριμένα στους νέους», είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε στη συνέχεια πως πρώτιστο και πάνω απ’ όλα τα θέματα παραμένει το εθνικό πρόβλημα και η συνεχιζόμενη κατοχή και η διαίρεση της πατρίδας μας. «Είναι με μεγάλο ενδιαφέρον που θα αναμένουμε και τις προγραμματικές θέσεις της ΕΔΕΚ και θα είμαστε ανοικτοί σε διάλογο γιατί όπως έχω πει κατ’ επανάληψη και είναι ένα δόγμα -και το υπογραμμίζω- που απόλυτα πιστεύω, το άλφα και το ωμέγα των προβλημάτων εναπόκειται εις την διαβουλευτική δημοκρατία, δηλαδή στο διάλογο και τον αλληλοσεβασμό. Κάτι που βοηθά στο να δημιουργούνται οι προοπτικές να δοθούν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα του λαού», είπε. 

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως κατά ανάλογο τρόπο λειτουργεί και η ΕΕ, καθώς όπως διευκρίνισε, υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και στις πολιτικές δυνάμεις, όμως μέσα από το διάλογο και τις συναινέσεις επιτυγχάνονται οι συγκλίσεις και κατά κανόνα οι ομόφωνες αποφάσεις.

Ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε επίσης πως στη συνάντηση δεν τέθηκε το θέμα «του ποιος υποστηρίζει ποιον», όπως είπε. «Αυτό που έχουμε πει, είναι πως το κάθε κόμμα έχει το δικαίωμα, με σεβασμό στις δικές του διαδικασίες, να καθορίσει και την πορεία του όσον αφορά τις Προεδρικές Εκλογές», είπε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα στις αποφάσεις της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου είπε πως το κόμμα του έχει επίκαιρες προτάσεις καθώς βαδίζει προς συνέδριο το Μάιο. «Άρα, μπορούμε να διατυπώσουμε κατά τρόπο συνοπτικό το προγραμματικό πλαίσιο αρχών, το οποίο θα είναι έτοιμο τις επόμενες εβδομάδες», κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"