Χριστόφιας: «Αν δεν ήμουν πολιτικός, θα ήμουν καθηγητής»

Μιλώντας σε ξένους φοιτητές είπε ότι στο εσωτερικό μέτωπο «γίνεται το σώσε»

Tο μήνυμα ότι χωρίς λύση στο κυπριακό και με εφαρμογή σχεδίων, που δημιουργούν κρίση στην Κύπρο, και γύρω από την Κύπρο, η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην ΕΕ, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στο προεδρικό σε ομάδα Φοιτητών και Καθηγητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Παλέρμο στην Ιταλία και του Πανεπιστημίου Γρανάδας στην Ισπανία.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί «να ευλογηθεί ο εποικισμός» και να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της Κύπρου. Θα ήταν, είπε, απόπειρα αυτοκτονίας.

Βρισκόμαστε μπροστά από έναν εκβιασμό από πλευράς της τουρκικής ηγεσίας. Η 1η Ιουλίου αποτελεί μέρα τιμής για την Κύπρο, αφού είναι η πρώτη φορά που θα προεδρεύσει του Συμβουλίου της ΕΕ. Με την Προεδρία της ΕΕ υπογραμμίζεται η οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ισότιμου μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Τουρκία δεν θέλει να δεχτεί και να ανεχτεί αυτό το γεγονός και προκαλεί και εκβιάζει την ΕΕ ότι θα τερματίσει κάθε επαφή με τα Οργανα της ΕΕ κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της Κύπρου. Αν αναλάβει την προεδρία η Κύπρος χωρίς λύση του Κυπριακού απειλεί ότι θα εφαρμόσουν διάφορα σχέδια. 

Αυτή η στάση αποτελεί περιφρόνηση προς τα ΗΕ και την ΕΕ καθώς και ύβρη κατά της ΕΕ. 

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων, στους φοιτητές ότι «δεν είναι ευλογία η κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό. Η προσπάθεια μας να επανενώσουμε την Κύπρο δεν έχει δώσει ακόμα καρπούς. Λόγω των εξελίξεων στο εσωτερικό της αλλά και στην περιοχή, η συμπεριφορά της Τουρκίας έχει γίνει πιο αλαζονική και σκληρή σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού. Οι προσπάθειες μας για λύση μέσω της διαδικασίας των συνομιλιών, υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ, όπως προβλέπουν και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν έχουν δώσει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. 

Αναφερόμενος στο εσωτερικό μέτωπο είπε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα, δυστυχώς όχι ενωμένοι, γεγονός το οποίο του προκαλεί θλίψη. 
Εδώ, τόνισε, «γίνεται το σώσε», και δυστυχώς αυτό το εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοί μας. «Αν δεν ήμουν πολιτικός, είπε, θα ήμουν καθηγητής, γι αυτό και τάσσομαι πάντα μαζί με τους νέους στα αιτήματά τους, όπως και στο θέμα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"