«Προς το θετικό» η έκθεσή του, λέγει ο Ντάουνερ

Καμία πληροφόρηση δεν έχει για την Αμμόχωστο - Συνάντηση  με τον πρόεδρο Χριστόφια.-

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση σε σχέση με τα όσα αναφέρονται στον τουρκικό Τύπο για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, τον Ιούλιο. 

Όπως ανέφερε ο κ. Ντάουνερ, δεν έχει ενημέρωση για το θέμα ούτε από την τ/κ πλευρά, αλλά ούτε από την Τουρκία, προσθέτοντας ότι κατά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών δεν τέθηκε καν το θέμα. 

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Ντάουνερ επανέλαβε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα ετοιμάσει την έκθεσή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ με τον οποίο θα την συζητήσει εκτενέστερα όταν θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη στις 19 Απριλίου. Πρόσθεσε ότι μετά, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συζητήσει με τους δύο ηγέτες για τα επόμενα βήματα. 

Ο κ. Ντάουνερ είπε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Χριστόφια για τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βρετανίας, αλλά ιδιαίτερα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι μετά και τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, υπάρχει η προοπτική η έκθεσή του να κλίνει προς το θετικό. 

Σε σχέση με το ενδεχόμενο σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις που τέθηκαν από τον ΓΓ του ΟΗΕ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"