Στεφάνου-Κυπριανού: Ο Πρόεδρος χρειάζεται στήριξη

Ενόψει της συνάντησης στο Greentree, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζεται τη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όποιες προθέσεις συγκεκριμένων κύκλων για εκτροπή της διαδικασίας, η οποία είναι πολύ ξεκάθαρη, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. 

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι είναι αργά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ζητά τη στήριξη των κομμάτων ενόψει της συνάντησης της Νέας Υόρκης με αφορμή δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι «συνδιαβούλευση χρειάζεται όταν χαράζονται και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες και όχι εκ των υστέρων», ο κ. Στεφάνου είπε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά στήριξη και ενότητα στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας, ενόψει και της αρνητικής πολιτικής που ακολουθεί η τουρκική πλευρά αναφορικά με τη λύση στο Κυπριακό». 

Όπως είπε, «αυτή είναι μια διαχρονική θέση του Προέδρου και της Κυβέρνησης. Για αυτό ακριβώς το λόγο», πρόσθεσε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου, ενημερώνει πλήρως και διεξοδικά για το τι διαμείβεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για το ποια είναι η πολιτική της τουρκικής πλευράς και συζητά με τις πολιτικές δυνάμεις για το πώς αντιμετωπίζουμε την αρνητική πολιτική της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και για το πώς προχωρούμε». 

Δυστυχώς, συνέχισε, «διαχρονικά σε αυτή την πορεία, αυτό που συναντούμε πάρα πολλές φορές, είναι η επίκριση στην πολιτική και στους χειρισμούς του Προέδρου, από την αρχή κιόλας της πολιτικής αυτής, πράγμα που έχει οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις και σε ένα κατακερματισμό του εσωτερικού μετώπου».

Αρα, ανέφερε, «ας μη δημιουργείται η εντύπωση ότι για το σημείο που έχουμε φτάσει το πρόβλημα είναι η πολιτική του Προέδρου. Το πρόβλημα είναι η πολιτική της Τουρκίας και, γενικότερα, της τουρκικής πλευράς», είπε.

Στήριξη ζήτησε από το Λονδίνο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
Τη στήριξη του Προέδρου Χριστόφια από τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο, ζήτησε από το Λονδίνο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ενόψει της κρίσιμης και καθοριστικής, όπως είπε, συνάντησης της Νέας Υόρκης.

Πρέπει ενωμένοι, είπε μιλώντας στην χοροεσπερίδα του Παραρτήματος ΑΚΕΛ Βρετανίας, να στηρίξουμε τον εκπρόσωπο μας σε αυτή τη συνάντηση, δηλαδή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εμείς πράττουμε ακριβώς το αντίθετο, προσπαθούμε να τον αποδυναμώσουμε και να τον θέσουμε σε μειονεκτική θέση μπροστά σ' ένα δύσκολο διάλογο, είπε ο κ. Κυπριανού.

Στην Κύπρο κάποιοι δίνουν την εντύπωση ότι ο μεγαλύτερος τους εχθρός δεν είναι η κατοχή, αλλά στόχος τους είναι πώς να καταφέρουν να εξοντώσουν το αντίπαλο πολιτικό κόμμα, ανέφερε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"