Αναστασιάδης: Έγκαιρη συνδιαβούλευση και όχι εκ των υστέρων φωνές απελπισίας

Όταν χαράζονται και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες είναι τότε που χρειάζεται συνδιαβούλευση και όχι εκ των υστέρων φωνές απελπισίας για βοήθεια, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας το μήνυμα του ΓΓ του ΑΚΕΛ από το Λονδίνο για στήριξη του Προέδρου Χριστόφια από τα πολιτικά κόμματα, ενόψει της συνάντησης στο Greentree.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως ''θα έχουμε αύριο (σήμερα) την ευκαιρία να ακούσουμε τον Πρόεδρο στο Εθνικό Συμβούλιο να μας πει τι είναι αυτό το συγκεκριμένο που ζητά, έστω και τώρα, έστω και πολύ αργά και μακάρι να είμαστε στη θέση να του προσφέρουμε την όποια βοήθεια''.

Η ουσία, συνέχισε, είναι πως ''όταν χαράζονται και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες, τότε είναι που χρειάζεται η συνδιαβούλευση και όχι η εκ των υστέρων ενημέρωση και οι φωνές απελπισίας για βοήθεια''.

Επαναλαμβάνω, επίσης, ότι ως ΔΗΣΥ, ''μακάρι να είμαστε σε θέση και σε ό,τι μπορεί να συμβάλει και στην ενότητα και στην αντιμετώπιση των ορατών κινδύνων που θα έχουμε μπροστά μας στις συνομιλίες, να την παράσχουμε''.

Σε ομιλία του, εξάλλου, στον Εθνικολαϊκό Σύλλογο Μέσα Γειτονιάς, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό δεν προοιωνίζουν, δυστυχώς, την ελπίδα ότι είμαστε μπροστά στην αρχή του τέλους.

''Αντίθετα, φαίνεται να είμαστε στο τέλος του δρόμου, ενός δρόμου που οδηγεί σε ένα νέο αδιέξοδο'', είπε και πρόσθεσε πως ''τα όσα απαράδεκτα εκστόμισε ο κ. Ερογλου κατά τη φιλοξενία που του πρόσφερα, περί δυο λαών και δυο κρατών, δεν χωράει αμφιβολία ότι δεν προοιωνίζουν το όποιο θετικό αποτέλεσμα κατά τη συνάντηση της 23ης και 24ης του Γενάρη''. 

Ανέφερε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος, από τη στιγμή που παραδέχεται ότι δεν βλέπει ποιο σκοπό θα εξυπηρετούσε η παρουσία του στη συνάντηση στο Greentree, θα έπρεπε να επιδιώξει την αναβολή της συνάντησης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, έφτασε η ώρα για ενότητα, η οποία όπως υπέδειξε, ''δεν κτίζεται με λόγια, κτίζεται με ενέργειες που οδηγούν στη δημιουργία ενός συναινετικού κλίματος, αφού πρώτα όμως χαραχθούν οι κοινοί στόχοι, η στρατηγική και οι τακτικές κινήσεις που πρέπει να μας οδηγήσουν στο ποθούμενο''. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι στις προεδρικές εκλογές του 2013, το κόμμα του θα στηρίξει ''σωστές πολιτικές, αν αυτές υπηρετούν το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας'', ενώ κάλεσε τους κυβερνώντες ''να μάθουν να δέχονται την κριτική, να μάθουν να συνδιαλέγονται, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις πραγματικής ενότητας μέσα από τη διαβουλευτική Δημοκρατία, να τολμήσουν επιτέλους να θεωρήσουν εαυτούς, ότι εκπροσωπούν το σύνολο του κυπριακού λαού και όχι μέρος του κόμματος από όπου προέρχονται''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"