Κρίσιμες συνομιλίες στην Αθήνα του ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο - Συναντήσεις με Σαμαρά και Δήμα

ΑΘΗΝΑ: Αιφνίδια μονοήμερη πραγματοποίησε χθες στην ελληνική πρωτεύουσα ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ο οποίος είχεείχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με βασική θέμα τις διαδιακσίες για ρύθμιση του ελληνικού χρέους..

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, στο υπουργείο Εξωτερικών. 
Το πρόγραμμα του Γκίντο Βεστερβέλε ολοκληρώθηκε στις 10 το βράδυ.

Στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων του κ. Βεστερβέλε ήταν η οικονομική κρίση και η εν εξελίξει διαδικασία της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ενώ συζητήθηκαν οι διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών αξιολογείται ως ενισχυτική των ελληνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, η επιλογή της ημερομηνίας της επίσκεψής του στην Αθήνα δεν θεωρείται συμπτωματική εν όψει της έλευσης της τρόικας αλλά και της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βεστερβέλε θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"