Θαρραλέες αποφάσεις στο Εθνικό ζητά το ΔΗΚΟ

«Φάρος, η παλλαϊκή απόφαση της 24ης Απριλίου 2004»

Δραστικές και θαρραλέες αποφάσεις προς αποτροπή των διαφαινόμενων σοβαρότατων κινδύνων που ελλοχεύουν στο Κυπριακό, πρέπει να λάβει στην του συνεδρία το Εθνικό Συμβούλιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

Το ΔΗΚΟ, αναφέρεται, θεωρεί πως εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, λίγες ημέρες πριν τη νέα συνάντηση στο Green Tree, δεν μένουν άλλα περιθώρια διάσωσης της εθνικής μας αξιοπρέπειας και διασφάλισης των βασικών αρχών λύσης του Κυπριακού. 

''Τώρα είναι η ώρα της λήψης δραστικών αποφάσεων και χάραξης επιτέλους πολιτικής αντάξιας των προσδοκιών του κυπριακού λαού και όχι των επιθυμιών που προφανώς κάποιοι ξένοι έχουν'', προστίθεται. 

Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ''ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει στην αυριανή συνεδρία να αρκεστεί σε ενημέρωση των κομμάτων για τις εξελίξεις, αλλά σε συνεργασία μαζί τους να παραδεχθεί επιτέλους, την τραγικά επικίνδυνη τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις στο Κυπριακό και την ανάγκη χάραξης άμεσα εθνικής στρατηγικής προς απεγκλωβισμό μας από τις πονηρές μεθοδεύσεις που μας οδηγούν σε επικίνδυνη παγίδα''. 

Με την ελπίδα να μην έχουμε ξεπεράσει το όριο της μη επιστροφής σε ορθή πορεία του Κυπριακού, προστίθεται, το Δημοκρατικό Κόμμα θα προσέλθει στη συνεδρία με συγκεκριμένες προτάσεις και πανέτοιμο να συζητήσει εισηγήσεις, απαλλαγμένες από κομματικές σκοπιμότητες, τακτικισμούς και άκρατες κινδυνολογίες, όπως αυτές στις οποίες επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ περί κινδύνου κατάθεσης της εντολής εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε περίπτωση ενός αδιεξόδου. 

Το ΔΗΚΟ «αναμένει πως το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι άμεσα συσχετισμένο με την αντιμετώπιση των ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού κινδύνων που ελλοχεύουν στη νέα συνάντηση του Green Tree και ξεκαθαρίζει για ακόμη μία φορά αλλά και με τον πλέον κατηγορηματικό και εμφαντικό τρόπο πως δεν θα καταστεί συνεργός σε ένα νέο Μπούργκενστοκ, ούτε θα δώσει λευκή επιταγή για την διαχείριση του Κυπριακού σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη φάση».

Μέγα ζητούμενο από την αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, αναφέρεται, είναι ο από κοινού προβληματισμός, η ορθή αξιολόγηση των κινδύνων, αλλά και η χάραξη νέας στρατηγικής και σχεδιασμού στο Κυπριακό. 

''Απαραίτητη προϋπόθεση η ενότητα και η συλλογική προσπάθεια αποτροπής των ξεκάθαρα αρνητικών δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί. Φάρος και οδηγός των όποιων αποφάσεων θα πρέπει να είναι η παλλαϊκή εντολή της 24ης Απρίλιου του 2004 και οι ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβούλιου της 9ης Σεπτεμβρίου του 2009'', καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"