AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - Η Γαλλία στέλλει στην Κύπρο τη κορβέτα «L’Adroit»


Θα σταθμεύει στο λιμάνι της Λεμεσού για επιτήρηση της Κυπριακής ΑΟΖ και των Γαλλικών συμφερόντων.-
 
ΠΑΡΙΣΙ: Στην Ανατολική Μεσόγειο με τελικό προορισμό την Κύπρο θα πλεύσει στις 23 Ιανουαρίου η νεότευκτη stealth κορβέτα του γαλλικού στόλου, «L’Adroit», το πρώτο σκάφος της κλάσης «Gowind» σε μία κίνηση που λέει πολλά σε ότι αφορά την γεωστρατηγική επιλογή της Γαλλίας στο θέμα των κυπριακών υδρογονανθράκων, καθ’ ον χρόνο οι συνομιλίες με την γαλλική εταιρεία Τοτάλ, «βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο» όπως ενημέρωσε χθες τη Βουλή ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης. 
 
Το πλοίο, το οποίο είναι το κορυφαίο σκάφος επιφανείας της κατηγορίας των 2.000 τόνων θα παραμείνει στο λιμάνι της Λεμεσού.
 
Το πλοίο, όπως σημείωνε ανώτατος Γάλλος αξιωματούχος "Θα πλεύσει σε περιοχές ελληνικών και κυπριακών αρμοδιοτήτων", όπερ εστί αναγνώριση "διά της πλαγίας οδού" της ακολουθίας ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο και απόρριψη των τουρκικών αιτιάσεων.
 
Όπως αναφέρεται και η  Κύπρος, ουδόλως είναι αδιάφορη για ένα σκάφος της κλάσης της «Gowind», αφού στα επόμενα χρόνια η ανάγκη διαφύλαξης των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου θα είναι μεγάλες.
 
Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της κλάσης Gowind είναι η ράμπα που επιτρέπει την ταχεία επιχειρησιακή αξιοποίηση ταχυπλόων, ιδανικό χαρακτηριστικό για αποστολές προστασίας εξεδρών άντλησης πετρελαίου/φυσικού αερίου..
 
Πρόκειται για μια δυναμική σχεδίαση που μπορεί να φτάσει εκτόπισμα μέχρι 2.400 τόνους και διαθέτει βλήματα επιανίας-επιφανείας ΜΜ-40 Βlock 2 Exocet, βλήματα επιφανείας-αέρος ASTER 15, πυροβόλο των  76 χλστ., ανθυποβρυχιακό εξοπλισμό, ταχύπλοα για βατραχανθρώπους, επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
 
Το μήκος του σκάφους είναι 87 μέτρα και το πλάτος του 13 μέτρα και μπορεί να έχει αυτονομία 8.000 ναυτικών μιλίων (περίπου τρεις εβδομάδες), ενώ έχει μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"