Ελλάδα: Δραματική έκκληση Σαμαρά να ψηφισθούν τα μέτρα


«Δεν μπορούμε πια να κάνουμε πίσω».- Μπαράζ νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.- 

ΑΘΗΝΑ: Να στηρίξουν τα μέτρα ζήτησε τόσο από τους βουλευτές της ΝΔ, όσο και των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς που στηρίζουν την ελληνική Κυβέρνηση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του.

Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να μην μετρήσει «απώλειες» στις τάξεις των βουλευτών του κατά την ψηφοφορία, προκειμένου να περάσει το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας. Σε δραματικούς τόνους ήταν και η ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Σε κάθε μεγάλη στιγμή μιας χώρας υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν και εκείνοι που λιποψυχούν».
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι «η ψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση», διαμηνύοντας ότι «δεν μπορούμε πια να κάνουμε πίσω».

Απευθυνόμενος στα κόμματα της συγκυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι καταλαβαίνει ότι κάποιοι της συγκυβέρνησης διστάζουν. «Κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να βγούμε από την κρίση», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «σε κρίσιμες στιγμές, υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχούν, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «ψηφίζοντας τις επόμενες ημέρες αφήνουμε πίσω το παρελθόν και όσους προσπαθούν να κρατήσουν τη χώρα πίσω και να τη σύρουν ακόμη πιο πίσω». Ανέφερε, επίσης, ότι «τις επόμενες ημέρες θα αποδείξουμε όλοι μαζί -και το τονίζω το όλοι μαζί- την ενότητα, το πείσμα μας και την πίστη μας στη νίκη».

Ο κ. Σαμαράς επανέφερε το δίλημμα μέτρα ή χάος λέγοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα», κάνοντας λόγο για έναν «εφιάλτη, που θα τον αποτρέψουμε»

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, προσπαθεί επίσης να μην επιτρέψει διαρροές στην ψηφοφορία της Τετάρτης, με τη ΔΗΜΑΡ να δηλώνει ότι θα πάρει τις οριστικές της αποφάσεις τη Δευτέρα, επιμένοντας ότι δε θα ψηφίσει τα εργασιακά, τα οποία ωστόσο θα έρθουν σε ένα άρθρο στη Βουλή των Ελλήνων με το συνολικό πακέτο, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μην δώσει θετική ψήφο ούτε στον Προϋπολογισμό.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προειδοποίησε για ακόμα μία φορά ότι εάν δεν ψηφιστούν τα μέτρα ή ο Προϋπολογισμός υπάρχει ενδεχόμενο χρεωκοπίας, λέγοντας ότι και τα δύο είναι «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της Κυβέρνησης».

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, «οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα», πρόσθεσε.
Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων 
Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι Έλληνες εργαζόμενοι στα νέα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, καθώς ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη κηρύξει 48ωρη γενική απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Επίσης, Δευτέρα και Τρίτη ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. Από τα καθήκοντα τους θα απέχουν και τα ταξί για 48 ώρες ξεκινώντας από τη Δευτέρα.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 10:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα συμμετάσχουν επίσης στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοέμβρη. Δεμένα θα μείνουν τις ίδιες μέρες και τα πλοία στα λιμάνια σε όλη την Ελλάδα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη μεταξύ των ωρών 11:00 - 16:00.

Ακόμα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας, ενώ κλειστά θα είναι με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου την Τετάρτη και τα φαρμακεία.

Στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχει και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), καθώς και οι εργαζόμενοι στα ελληνικά ταχυδρομεία.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και ως εκ τούτου θα ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

Από τα καθήκοντα τους θα απέχουν και οι δικηγόροι της Ελλάδας, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, σύμφωνα και με απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την Τρίτη στις 11πμ στο Πεδίον του Αρεως και την Τετάρτη στις 17:00 στην πλατεία Συντάγματος, όσον αφορά την Αθήνα, ενώ κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει δική του συγκέντρωση την Τρίτη στις 10:30πμ και την Τετάρτη στις 17:00 στην Ομόνοια.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, οι οποίοι θα απεργήσουν τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να καλύψουν τις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.
Σε ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο και τα ΜΜΕ και η Ένωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών, σημειώνουν ότι το «αντιδημοκρατικό πείσμα του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα να επαναλάβει την ετσιθελική επίθεσή του κατά των εργαζομένων στα ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι η πρώτη προσπάθειά του απέτυχε με την καταψήφιση της τροπολογίας που κατεδάφιζε το ισχύον ασφαλιστικό σύστημα, με σκοπό την υφαρπαγή των πόρων των Ταμείων, οδήγησε τον κλάδο σε νέα απεργιακή κινητοποίηση».

Με κοινή απόφαση των Ομοσπονδιών «έχει κηρυχθεί νέα απεργία στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, τη Δευτέρα από τις 06.00 μέχρι τις 06.00 της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιτάσσονται στα κατ’ επιταγή της Τρόικας κυβερνητικά σχέδια, που θα αποτελέσουν ταφόπετρα της Ενημέρωσης, με καίριο πλήγμα κατά της δημοκρατίας μας».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, φωτορεπόρτερς και εφημεριδοπώλες αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, και συνταξιούχους, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που μας οδηγούν στην εξαθλίωση».

Οι Ομοσπονδίες καλούν όλους τους εργαζόμενους να προβάλλουν τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της 48ωρης απεργίας, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να πάρουν μέρος επίσης στις στάσεις εργασίας του κλάδου την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, από 10.00-14.30 και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, από 16.00-19.00 και να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ δίνοντας το παρών στη συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"