Ορφανίδης: «Δεν με βρήκαν σπίτι γιατί βρισκόμουν στην Αμερική»


"Απροκάλυπτα ψεύδη" τα περί δήθεν άρνησής μου να παραλάβω επιστολή της ΚΤ 
«Απροκάλυπτα ψεύδη» χαρακτηρίζει ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» με τίτλο "Ο επιδότης βρήκε κλειστές πόρτες" περί δήθεν άρνησης του ιδίου να παραλάβει επιστολή της Κεντρικής Τράπεζας που επιδότης επιχείρησε να του επιδώσει την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Σκορδής, Παπαπέτρου και Σία, που εκδόθηκε κατόπιν εξουσιοδότησης του κ. Ορφανίδη, στις 8 Ιανουαρίου ο κ. Ορφανίδης δεν βρισκόταν στην Κύπρο αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εργάζεται.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως είναι άξιον απορίας γιατί η Κεντρική Τράπεζα επέλεξε (κατά τη «Χαραυγή») να στείλει επιδότηση στο σπίτι του κ. Ορφανίδη για να επιδώσει επιστολή τη στιγμή που γνωρίζει ότι ο κ. Ορφανίδης βρίσκεται στις ΗΠΑ και ότι εκπροσωπείται από δικηγόρους των οποίων το γραφείο βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από την Κεντρική Τράπεζα. «Είναι λυπηρό ότι νέος στόχος φαίνεται να είναι πλέον και η παρενόχληση μελών της οικογένειας του κ. Ορφανίδη», προστίθεται.
 
Όσον αφορά τις αναφορές στο δημοσίευμα περί δήθεν απόκρυψης από τον κ. Ορφανίδη πληροφοριών και στοιχείων που αφορούν την Κεντρική Τράπεζα, σημειώνεται πως οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών, τους οποίους χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας αφαιρέθηκαν μετά από συμφωνία με τα αρμόδια στελέχη του Τμήματος Πληροφορικής της Κεντρικής Τράπεζας για το λόγο ότι αυτοί περιείχαν προσωπική αλληλογραφία του κ. Ορφανίδη η οποία δεν αφορά καθ’ οιονδήποτε τρόπο την Κεντρική Τράπεζα και η οποία, όπως οι λειτουργοί του Τμήματος Πληροφορικής της Κεντρικής Τράπεζας εξήγησαν στον ίδιο πριν την αποχώρησή του από την Κεντρική Τράπεζα, δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να διαγραφεί.
 
Ακόμη σημειώνεται ότι το απόρρητο της προσωπικής αλληλογραφίας του κ. Ορφανίδη κατοχυρώνεται, μεταξύ άλλων, από το Άρθρο 17 του Συντάγματος.
 
Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα είναι ανάξια σχολιασμού, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία επίσης αναφέρεται πως όλα τα δικαιώματα του κ. Ορφανίδη επιφυλάσσονται.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"