Τσουχτερό κρύο σε ολόκληρη την Κύπρο (ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ )




Τις ψυχρότερες μέρες από την αρχή του χειμώνα διανύει αυτές τις μέρες η Κύπρος με τα χιόνια να φτάνουν και στα ημιορεινά, χωρίς να αποκλείεται να σημειωθεί αύριο Τετάρτη ελαφρά χιονόπτωση ακόμη και στη Λευκωσία.


Όπως δήλωσε  ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Κλεάνθης Νικολαΐδης την ευρύτερη περιοχή της Κύπρου και της ΝΑ Μεσογείου επηρέασε ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων το οποίο έδωσε βροχές και καταιγίδες. Αυτό το σύστημα τώρα έχει κινηθεί βορειανατολικά και την Κύπρο επηρεάζει το ψυχρό μέρος του συστήματος, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πέσει οι θερμοκρασίες, δεν σημειώνονται καταιγίδες γιατί τα νέφη δεν έχουν κατακόρυφη ανάπτυξη, αλλά σημειώνονται ελαφρές βροχές και χιονόπτωση πάνω από τις 3500 -4000 πόδια.



Πρόσθεσε ότι οι θερμοκρασίες οι οποίες καταγράφονται, τόσο οι μέγιστες όσο και οι ελάχιστες, είναι αρκετά κάτω από τις κανονικές για την εποχή, με τη θερμοκρασία το πρωί στο πάρκο της Αθαλάσσας να φθάνει στους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παράλια να κυμαίνεται μεταξύ 7-10 και στον Πρόδρομο να επικρατεί παγετός με τη θερμοκρασία να είναι κάτω από το 0.
Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή είναι για μεν το εσωτερικό15-16 βαθμοί Κελσίου, για τα παράλια 16-17 βαθμοί και για τον Πρόδρομο γύρω στους 6 βαθμούς.


Ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι ο ίδιος καιρός θα συνεχιστεί και απόψε αλλά και αύριο, οπότε διαστήματα με νεφώσεις θα δίνουν ελαφρές βροχές και χιόνι ή χιονόνερο. Πρόσθεσε ότι χιόνι και χιονόνερο θα παρατηρείται και στα ημιορεινά, δηλαδή πάνω από 3000 πόδια ύψος, στο ύψος περίπου της Κακοπετριάς όπου θα σημειώνεται ελαφρά χιονόπτωση.


Συμπλήρωσε ότι αύριο Τετάρτη υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, ενώ θα μπορούσε και στη Λευκωσία να πέσουν μερικές νιφάδες χιονιού.  


Στο Τρόοδος η χιονόπτωση συνεχιζόταν κατά διαστήματα χθες και ψες το βράδυ και το ύψος του χιονιού το πρωί ήταν 10 εκατοστόμετρα στην πλατεία Τροόδους και 20 εκ. στη χιονίστρα.


Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, το ψυχρό κομμάτι του συστήματος που επηρεάζει την Κύπρο θα συνεχίσει αύριο Τετάρτη με την αποψινή νύχτα να αναμένεται ιδιαίτερα ψυχρή.


«Ίσως στα ψηλότερα ορεινά να έχουμε θερμοκρασία ολικού παγετού, δηλαδή η θερμοκρασία να μην καταφέρει να ανέβει πάνω από το 0, για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε αυτούς που θα χρησιμοποιούν το ορεινό δίκτυο, από τον παγετό», ανέφερε.


Σημείωσε ωστόσο ότι από την Πέμπτη ο καιρός θα αρχίσει να γίνεται κυρίως αίθριος και θα ψηλώσουν και οι θερμοκρασίες.


Τέλος ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι στατιστικά ο φετινός χειμώνας εξελίσσεται πάρα πολύ καλά αφού η βροχόπτωση από 1η Οκτωβρίου είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή για αυτή την περίοδο και τα φράγματα είναι σχεδόν γεμάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"