Στο Βερολίνο ο Σαμαράς για προσέλκυση επενδύσεων


Σήμερα συναντάται με την Αγκελα Μέρκελ.-
ΑΘΗΝΑ: Στο Βερολίνο βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του εκδοτικού ομίλου «Die Welt». Θα είναι μάλιστα ο βασικός ομιλητής μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου θα έχει την τρίτη του συνάντηση το τελευταίο εξάμηνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ.
 
Η επίσκεψη του εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει με σκοπό να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα και να βγει η χώρα από τη δίνη της ύφεσης. 
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου της «Die Welt» θα μιλήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αρκετοί ακόμη Γερμανοί και Ευρωπαίοι πολιτικοί. 
Με την κ. Άνγκελα Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την τρίτη κατά σειρά συνάντηση του τους τελευταίους έξι μήνες. Η συνάντηση αυτή θα γίνει σήμερα  το μεσημέρι και σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει κάνει ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, «θα γίνει ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων».
 
«Είναι φυσικό να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία προκειμένου να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα σε ότι αφορά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της» τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, σημειώνοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός «έχουν εδώ και μήνες συχνή και εντατική επικοινωνία». Διευκρίνισε επίσης πώς η συνάντηση θα είναι κλειστή για τον Τύπο. Συνάντηση θα έχει ο κ. Σαμαράς και με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Χάνς Ντίντιχ Γκένσερ.
 
Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επαφές και με επιχειρηματίες, στοχεύοντας να «κερδίσει» τη Γερμανική κοινή γνώμη, αλλά κυρίως να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Για το λόγο αυτό θα έχει επαφές και με επιχειρηματίες. Ο κ. Σαμαράς θα επιβεβαιώσει την απόφαση του να συνεχίσει την πολιτική των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως και κάθε προσπάθεια διαφύλαξης της αξιοπιστίας της χώρας, αλλά ταυτόχρονα φαίνεται πως θα τονίσει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σε οριακό σημείο και προέχει η ανάπτυξη.
 
Όπως έχει επισημάνει και στο παρελθόν ο κ. Σαμαράς η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αναλογίες με τη δημοκρατία της Βαιμάρης και ότι αν δεν διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακραία φαινόμενα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"