Μη ρεαλιστική η πρωτοβουλία Άσσαντ, δηλώνει η Ουάσιγκτον


Να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου ζητεί ο Αιγύπτιος Πρόεδρος.- 
Η πολιτική λύση τους όρους της οποίας διατύπωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ώστε αυτή η χώρα να ξεπεράσει την εμφυλιοπολεμική κατάσταση που διέρχεται, "είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα", τόνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας επιπλέον από τον Ασαντ "να παραιτηθεί, αμέσως".
 
"Επρόκειτο για μια νέα απόπειρα του συριακού καθεστώτος για να μείνει αγκιστρωμένο στην εξουσία. Δεν εξυπηρετεί, ουδόλως, τον στόχο που έχει ο συριακός λαός, να αρχίσει η φάση πολιτικής μετάβασης.
 
Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, δήλωσε την Κυριακή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ότι θέληση του αιγυπτιακού λαού και του ίδιου κατ` επέκταση, είναι να υποστηριχτεί η έκκληση του λαού της Συρίας για να δικαστεί ο Μπασάρ αλ-Άσαντ για εγκλήματα πολέμου.
 
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος προέβλεψε επίσης ότι το καθεστώς στη Δαμασκό θα πέσει κατά τη διάρκεια του αιματηρού εμφυλίου πολέμου που έπληξε τη χώρα. "Οι πολίτες της Συρίας, χάρη στην επανάσταση και τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί, όταν σταματήσει η αιματοχυσία θα έχουν ένα ανεξάρτητο κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της αρεσκείας τους" ανέφερε ο Μόρσι σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης από το τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ.
 
"Οι Σύροι στη συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα κάνουν εναντίον εκείνων που έχουν διαπράξει εγκλήματα. Είναι ο συριακός λαός που θα αποφασίσει", δήλωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου.
 
Ο Μόρσι μίλησε με ενδιάμεσο μεταφραστή και όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει και αν πίστευε ότι ο Άσαντ θα πρέπει να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, είπε. "Ο αιγυπτιακός λαός θέλει να υποστηρίξουμε το λαό της Συρίας. Θα κερδίσει ο λαός ".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!