Συνάντηση του Διοικητή της ΚΤ με πρεσβευτές χωρών της Ευρωζώνης


Στόχος η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας.-
Την παρούσα κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, τις ενέργειες για αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, συζήτησε τη Δευτέρα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης με τους Πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωζώνης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΤ, "η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα" και "διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα".
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Διοικητή ήταν να πείσει, αφενός τους δανειστές για τη σωστή διαχείριση που θα τύχουν τα κεφάλαια που θα προκύψουν από το μνημόνιο και αφετέρου, να διαβεβαιώσει τους ξένους επενδυτές και καταθέτες ότι τα χρήματα τους είναι ασφαλή καθώς η Κύπρος αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.
                                                                                         
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Δημητριάδης:
ενημέρωσε τους πρέσβεις για την κατάσταση του κυπριακού τραπεζικού τομέα ώστε να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί.
παρουσίασε τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς ΚΤΚ σε ότι αφορά τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
ενημέρωσε για την ενίσχυση της εποπτείας των τραπεζών και του συνεργατισμού
ενημέρωσε για τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει, η Κύπρος, να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό, τα κεφάλαια που θα προκύψουν από το μνημόνιο.
Στόχος της Κεντρικής είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες:
κατέστησε σαφές στους δανειστές ότι η Κύπρος θα διαχειριστεί σωστά τα κεφάλαια που θα προκύψουν από το μνημόνιο.
Οι πρέσβεις, αναμένεται ότι θα μεταφέρουν στις χώρες τους, (στα Υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, στις Κεντρικές Τράπεζες αλλά και στην κοινή γνώμη), την ενημέρωση που έτυχαν από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"