Θα συμμετάσχει στη 'Γενεύη 2'


Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, που εκπροσωπεί την αντιπολίτευση της Συρίας, επιβεβαίωσε ότι θα λάβει μέρος στις διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες της 22ας Ιανουαρίου, μετά από την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών το βράδυ της Δευτέρας για την απόσυρση της πρόσκλησης προς το Ιράν να παρακολουθήσει τις συνομιλίες.


"Εκτιμούμε την κατανόηση που έδειξαν τα Ηνωμένα Έθνη και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν στις θέσεις μας. Πιστεύουμε ότι έχουν λάβει τη σωστή απόφαση. Η συμμετοχή μας επιβεβαιώνεται για τις 22 Ιανουαρίου" ανέφερε ο Μονζέρ Ακμπίκ επικεφαλής του επιτελείου του προέδρου της Εθνικής Συμμαχίας για τη Συρία στο Ρόιτερς.

Ένα άλλο μέλος του συνασπισμού, ο Ανάς Αντμπάχ, δήλωσε ότι θα σταλεί η λίστα των συνέδρων στα Ηνωμένα Έθνη αργότερα τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας (SNC), ένα σημαντικό κομμάτι της συριακής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποχώρησή του από το συνασπισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της συριακής αντιπολίτευσης να μετάσχει στην διάσκεψη "Γενεύη 2", όπου θα διαπραγματευτεί με το καθεστώς της Δαμασκού μια ειρηνική λύση στην αιματηρή σύγκρουση.

Το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας που έχει αρνηθεί να διαπραγματευτεί όσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ανέφερε ότι με τη λήψη της απόφασης για τη συμμετοχή στη διάσκεψη ο Εθνικός Συνασπισμός αποκήρυξε "τις δεσμεύσεις του για τη συριακή εξέγερση".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"