O Φρανσουά Ολάντ αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί

Νίκησε την  Μαρτίν Ομπρί στο δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα των Γάλλων Σοσιαλιστών

ΠΑΡΙΣΙ: Ο μετριοπαθής Φρανσουά Ολάντ νίκησε τη  βετεράνο Μαρτίν Ομπρί στον δεύτερο γύρο των αμερικανικού τύπου προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα των Γάλλων Σοσιαλιστών. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την ανοιχτή ψηφοφορία της Κυριακής (χθές) επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά, δίνοντας στον Ολάντ το «ξίφος» για να κονταροχτυπηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί στις κάλπες που θα στηθούν για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας την άνοιξη του 2012.

Μικρό δείγμα της ψηφοφορίας δίνει στον Φρανσουά Ολάντ ποσοστό 57% έναντι 42% της Ομπρί.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν σε αυτή τη φάση στον Φρανσουά Ολάντ τη νίκη απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές. Ανάλογη δυναμική είχε και η Μαρτίν Ομπρί, «αρχιτέκτονας» του 35ώρου εργασίας στη Γαλλία που ανήκει στην παραδοσιακή γραμμή των Σοσιαλιστών.

Οι αμερικανικού τύπου προκριματικές εκλογές για το χρίσμα συνιστούν «επίσημη πρώτη» για τους Γάλλους Σοσιαλιστές, οι οποίοι μετά την εκλογή Σαρκοζί το 2007 έχουν κερδίσει όλες τις άλλες αναμετρήσεις με πλέον πρόσφατη την ιστορική νίκη που κατήγαγε η Αριστερά στη Γερουσία.

Η αναμέτρηση διεξήχθη σε δύο γύρους και ήταν ανοιχτή σε όλους τους Γάλλους που ενστερνίζονται τις αξίες των Σοσιαλιστών με τη συμβολή ενός ευρώ. Στον πρώτο γύρο ψήφισαν 2,6 εκατομμύρια άτομα με τους Σοσιαλιστές να τονίζουν ότι κέρδισαν το στοίχημα των ανοιχτών προκριματικών εκλογών. Αυτή την Κυριακή έως το απόγευμα είχαν ψηφίσει 1,7 εκατ. Γάλλοι.

Στον πρώτο γύρο ο Ολάντ είχε εξασφαλίσει το 39% έναντι 30% της Μαρτίν Ομπρί. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην σύντροφος του Ολάντ και ηττημένη στην προεδρική μάχη του 2007 κόντρα στον Νικολά Σαρκοζί, βρέθηκε στην τέταρτη θέση αποσπώντας γύρω στο 7%, ενώ την έκπληξη έκανε ο Αρνό Μοντμπούρ με ποσοστό 17%.

Αμφότεροι οι Σεγκολέν Ρουαγιάλ και Αρνό Μοντμπούρ «ψήφισαν Ολάντ στο δεύτερο γύρο με τη στήριξη της πρώην συντρόφου του να είναι ουσιαστικά συμβολική, αλλά ιδιαίτερη καθοριστική την υποστήριξη του Μοντμπούρ δεδομένου του υψηλού ποσοστό που κατέκτησε στον πρώτο γύρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"