Πέρασε δίπλα από τη Γη και εξαφανίστηκε στο άπειρο

Ο «καταστροφέας» Κομήτης Elenin – Του αποδόθηκε και η καταστροφή της Φουκουσίμα.

Ο «περίφημος» κομήτης Elenin –ή ότι έχει απομείνει από αυτόν- η ανακάλυψη του οποίου πυροδότησε αμέτρητα σενάρια καταστροφής, πέρασε χθες βράδυ στην πλησιέστερη απόσταση από τον πλανήτης μας πριν χαθεί οριστικά στο βαθύ διάστημα.

Στις 21:51 (δική μας ώρα)   ο C/2010 X1 όπως είναι η επιστημονική του ονομασία  βρέθηκε  σε απόσταση 0,232 αστρονομικών μονάδων AU (η απόσταση που χωρίζει τη Γη από τον Ήλιο δηλαδή κάπου 34.7 εκατ. χιλιόμετρα. Ο C/2010 X1 ανακαλύφθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2010 από τον Ρώσο ερασιτέχνη αστρονόμο Leonid Elenin και από τότε μέχρι και πριν από κάποιες εβδομάδες όταν διαπιστώθηκε πως ο Elenin ουσιαστικά άρχισε να εξαχνώνεται από την ηλιακή θερμότητα.  ήταν το ταυτόσημο της καταστροφής και της εσχατολογίας.

Ως σημαντικότερη αιτία θεωρείται πως ο κομήτης αυτός ανακαλύφθηκε πρόσφατα και οι υποθέσεις για το πραγματικό μέγεθός του συνεχίζονταν για πολύ καιρό. Μια άλλη αιτία είναι ο συσχετισμός που αποδόθηκε στον συγκεκριμένο κομήτη με μεγάλα και καταστροφικά σεισμικά γεγονότα κάθε φορά που ο Elenin «ευθυγραμμιζόταν» με τη Γη συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία όταν ο κομήτης ήταν ευθυγραμμισμένος με τη Γη και τον Ήλιο. Ένας ακόμη λόγος ήταν ότι πολλοί επιχείρησαν να τον συσχετίσουν  με τον «Καταστροφέα» τον υποθετικό «καφέ νάνο» Nibiru λέγοντας πως ο κομήτης που έρχεται δεν είναι κομήτης αλλά ο πλανήτης Χ του γνωστού συγγραφέα Ζαχαρία Σίτσιν.

Τέλος κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να αναπτύξουν τη θιεωρέια πως ο Elenin είναι κατευθυνόμενος από κάποιο άλλο πολιτισμό και τα σενάρια τέλος δεν έχουν. Όπως και να έχει πάντως χθες βράδυ πέρασε στην πιο κοντινή απόσταση από τη Γη, για να χαθεί ξανά στο απέραντο διάστημα.

(Στη φωτογραφία ο Elenin στη μέγιστη φωτεινότητά του όπως φαινόταν στις 3 Αυγούστου και αριστερά ότι έμεινε αφού πρώτα διαλύθηκε σε μικρότερα κομμάτια στις 14 Σεπτεμβρίου. - η μικρή φωτεινή «τελεία» στα δεξιά της φωτογραφίας).  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"