Πρόγραμμα Αμυντικής συνεργασίας Κύπρου - Γαλλίας

Υπεγράφη χθες στη Λευκωσία

Η υπογραφή του προγράμματος ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Υπαρχηγό των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ναύαρχο Φιλίπ Κομπ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόκλησης του Αρχηγού ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον κ. Κομπ, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι ''είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση με τον Υπαρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Ναύαρχο Φιλίπ Κομπ''.

Ανέφερε πως ο Υπαρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση. 

''Η επίσκεψη γίνεται μέσα στα πλαίσια της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών και προς αυτή την κατεύθυνση έχει υπογραφεί πριν από λίγο το πρόγραμμα συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας και της Κύπρου για το έτος 2012'', πρόσθεσε.

Ο ΥΠΑΜ τόνισε ακόμη ότι ''η επίσκεψη, που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία από τον Υπαρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, αποτελεί ακόμη μια έκφραση των άριστων σχέσεων, που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες, στις δύο Κυβερνήσεις και, βεβαίως, ανάμεσα στα Υπουργεία Αμυνας των δύο χωρών και τις Ενοπλες Δυνάμεις τους''.

Σε ερώτηση αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει και κοινές ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Ηλιάδης περιορίστηκε να αναφέρει ότι το πρόγραμμα συνεργασίας περιλαμβάνει διάφορα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Αμυνας και, βεβαίως, της συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"