Κάμερες με λέιζερ για τα ράλι των νεαρών στις λεωφόρους

Κάμερες με λέιζερ για τα ράλι των νεαρών στις λεωφόρουςΛευκωσία: Πρωτοποριακές λύσεις για αστυνόμευση της λεωφόρου Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, η οποία μετατρέπεται σε πίστα για επικίνδυνα ράλι νεαρών, επεξεργάστηκε η Τροχαία μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Αφού δεν έγιναν αποδεκτές άλλες εισηγήσεις ειδικών εμπειρογνωμόνων, γίνονται τώρα σκέψεις για αγορά μικρών ραντάρ με λέιζερ που θα διαθέτουν κάμερες και θα φωτογραφίζουν τους παράνομους. Με το μέσο αυτό όσοι οδηγοί παραβιάζουν το όριο ταχύτητας θα φωτογραφίζονται και θα καταγγέλλονται άμεσα.

Η συγκεκριμένη λεωφόρος ανέκαθεν μετατρεπόταν σε πίστα ταχύτητας, όπου νεαροί έβαζαν κόντρες με τροποποιημένα μηχανικά οχήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής έχασαν τον ύπνο τους. Το πείραμα με τις κάμερες θα αποτελέσει και πρότυπο για άλλα σημεία του οδικού δικτύου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Για απάμβλυνση των προβλημάτων, ξένος εμπειρογνώμονας είχε εισηγηθεί την τοποθέτηση υπερυψωμένων πλατό που θα ανάγκαζαν τους οδηγούς να ελαττώνουν ταχύτητα, καθώς και τοποθέτηση φώτων τροχαίας σε ακόμη ένα σημείο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"